Başkan Seçer, Darısekisi’nde Aşure Etkinliğine Katıldı

Başkan Seçer, Darısekisi’nde Aşure Etkinliğine Katıldı

Örnek Yörük Köyünde "Aşure Günü Dayanışma Kazanı" etkinliği düzenlendi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ile birlikte Toroslar ilçesine bağlı Darısekisi Mahallesi Örnek Yörük Köyünde düzenlenen "Aşure Günü Dayanışma Kazanı" etkinliğine katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Mersinden Kadın Kooperatifi iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, dayanışma ruhu ile kaynayan aşureler Mersinlileri kaynaştırdı. Darısekisi Örnek Yörük Köyüne gelmenin kendisine mutluluk verdiğini söyleyen Başkan Seçer, konuklar arasında Mersin dışından gelen misafirlerin olmasının ayrıca mutluluk verdiğini söyledi. "İşte bizim de amacımız bu" diyen Seçer, "Doğusundan, batısından kuzeyinden güneyine kadar insanlar bir araya gelsin. Aşure içerisinde birçok bakliyat ve şeker içerir. Kuru üzüm, nar, nohut ve ceviz, içerisinde her şey var. Tıpkı Türkiye'ye benziyor, Mersin'e benziyor. Mersin de Türkiye'nin özeti" dedi.

"Kentte huzurun olması her şeyin üstünde"

Böylesine çeşitliliğin bir arada ve ahenk içerisinde olması halinde lezzetin ortaya çıkacağını belirten Seçer, "O zaman o kent yaşanabilir kent olur. Paranız veya servetiniz olsun, huzurunuz yoksa neyleyim serveti, neyleyim o zenginliği. Kentte huzurun olması her şeyin üstünde. Biz yol yaparız. Güzel güzel, koca koca binalar da yaparız, kanalizasyon da yaparız ama vatandaşın huzuru yok ise acısını dindiremiyor, öfkesini yatıştıramıyor, huzursuzluğunu mutluluğa çeviremiyorsak, o yolun da o binanın da kıymeti harbiyesi yok" şeklinde konuştu.

"Problemlerimizi bir arada olarak çözeriz"

Bir arada olmanın zenginliğinin, herkesin mutlu ve huzurlu olması anlamına geldiğini dile getiren Seçer, "Problemlerimizi bir arada olarak çözeriz. Mersin'imiz çok güzel, değerini bilelim. Burası Yörük köyü. Bir çeşitlilik, gelenek ve kültür birikimi Türkiye gibi. Mersin'imizi, insanımızı seviyoruz. Hiçbir renk ayrımı yapmadan. Hepimiz bir kimlik taşıyoruz. Bakın burada neyi görüyoruz; Türk bayrağını ve Mustafa Kemal'i. Bizi birleştiren ortak nokta bu. Bizim için gerisi teferruat. Her türlü problemi çözeriz. Vatan bizim vatanımız, bayrak bizim bayrağımız. Mustafa Kemal hepimizin Atatürk'ü" ifadelerini kulandı.

"Özellikle siyasiler ağzından çıkanı kulağı duyacak, bu kenti birleştireceğiz"

Bir siyasi olarak insanların kimliği, milliyeti, dili, gelenek ve görenekleri, yaşam biçimi, kıyafeti, dini, imanı, itikattı üzerinden siyaset yapmayı insanlık dışı bir eylem olarak gördüğünü söyleyen Seçer, "Daha dostça konuşacağız. Özellikle siyasilerin ağzından çıkanı kulağı duyacak, bu kenti birleştireceğiz, bir bütün haline getireceğiz. Bırakın benim partimi, elbette benim onurum, benim şerefim Cumhuriyet Halk Partisi ama biz hepinizin belediye başkanı olacağız. Bize yüklenen, partimiz tarafından verilen görev ve talimatta budur. Bundan emin olmanızı istiyoruz" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer sözlerini, "Aşuremiz; birliğimize, beraberliğimize, bereketimize, geleceğimizin güzelliklerine vesile olsun. Hepinize afiyet olsun" cümleleri ile tamamladı.

"Darısekisi'nin meydanı Muharrem Ayının ruhuna çok uygun bir alan"

Darısekisi Örnek Yörük Köyünde geçmişte gerçekleştirilen birçok etkinliğe katıldığını ancak bu etkinliğin ruhunun çok farklı olduğunu söyleyen Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ise "Muharrem Ayında oruçlar tutulur, aşureler yapılır, lokmalar dağıtılır. Bu birleştirici bir güçtür. Darısekisi'nin bu meydanı Muharrem Ayının ruhuna çok uygun bir alan. Daha önce yapılan etkinliklerde birçok farklı bölgeden insanlarımız geldi, burada bizi birleştirdi. Şu anda da bizi burada bu etkinlikte birleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Kooperatif ortaklarıma çok teşekkür ediyorum. Buranın ruhunun her zaman böyle birleştirici, güzel olacağına inancım sonsuz. Bu ayda hepinize mutluluk, birlik ve huzurun artmasını, dualarınızın tüm dünyaya iyilik getirmesini diliyorum" dedi.

Başkan Seçer, Darısekisi’nde Aşure Etkinliğine Katıldı

Başkan Seçer, Darısekisi’nde Aşure Etkinliğine Katıldı

Başkan Seçer, Darısekisi’nde Aşure Etkinliğine Katıldı

İlgili Haberler

Kaynak:Mersin Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber