CHP Başkanı İsmail Atakan Ünver 10 Kasım Mesajı

CHP Başkanı İsmail Atakan Ünver 10 Kasım Mesajı

CHP Karaman İl Başkanı İsmail Atakan Ünver 10 Kasım'da atamızı,bir kaç hatırlatarak andı.

Bu 10 Kasım'da Atamızı, çeşitli zamanlarda söylediği bir kaç sözü hatırlatarak anmak istiyorum:

“Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.”
 
 “Cumhuriyeti ve onun gereklerini yüksek sesle anlatınız. Bunu yüreklere yerleştirmek için elverişli olan hiçbir durumu kaçırmayınız.”
 
“Millî egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, yok olur. Milletlerin esareti üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmağa mahkûmdurlar.”
 
“Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.”
 
“İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ideal için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!”

 
Önderimiz, Başkomutanımız, Büyük Atatürk!
 
Emanetinin bekçisi ve savunucusu olan, senin deyiminle geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal’ler, yani bizler, ebediyete intikalinin yıldönümünde eşsiz varlığını özlemle anıyor, aziz hatıran önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz. Ruhun şâd olsun…

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber