CHP Teşkilatı Taşeli Bölgesinde

CHP Teşkilatı Taşeli Bölgesinde

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Adayı İsmail Atakan Ünver Taşeli bölgesinden mutlu döndü

Seçim çalışmalarını Cuma ve Cumartesi günleri Sarıveliler ilçesi ve köylerinde sürdüren CHP milletvekili adayları, daha sonra Başyayla ilçesine geçtiler. Sarıveliler ve Başyayla'nın köylerinde CHP'nin tarım politikalarını ve yoksulluğun önlenmesine dair çözüm yollarını anlatan CHP Milletvekili Adayları büyük ilgi gördü. İktidarın tarımı bitiren ve ülkeyi yoksullaştıran politikaları karşısında çıkış yolu arayan vatandaşlar, çözümün CHP'de olduğunu belirterek CHP'ye ve onun çözümlerine inandıklarını belirttiler.

basliksiz-2-061.jpg

Gezilerde konuşan CHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. İsmail Atakan Ünver partisinin seçim bildirgesinde yer alan tarıma yönelik çözümleri anlattı. Ünver; "AK Parti tarımı bitirmiştir. Tarım girdilerinin maliyeti 16 yıl boyunca sürekli artmış, tarım ürünlerinin fiyatları ise yerinde saymıştır. Buğdayın tonu 16 yıl önce 850 - 1000 lira iken bugün yine 1.000 TL'dir. Buğday fiyatları hemen hemen aynı kalırken başta mazot olmak üzere tüm girdiler, ikiye üçe dörde katlanmış vaziyette. Bu durumda çiftçimizin ektiğinden diktiğinden para kazanamaması normal. Ektiğinden diktiğinden para kazanmayan çiftçimiz, artık topraklarını boş bırakmaktadır. Ülkemizde her yıl iki Trakya büyüklüğündeki tarımsal arazi boş kalmaktadır. Girdi maliyetleri dışında tarımımızın önemli bir diğer sorunu da sulamadır. 16 yıllık mevcut iktidar Türkiye'nin sulama sorununu çözemediği gibi Karaman'ın sulama sorununu da çözememiştir. Tüm bu sorunlarla boğuşan Türk tarımı, maalesef en büyük darbeyi de ithal edilen tarım ürünlerinin günden güne artmasından yemektedir. AK Parti döneminde tarım ve hayvancılık nerede ucuzsa oradan al mantığıyla tamamen ithal odaklı hale gelmiştir. Biz iktidara geldiğimizde tarımı ithal odaklı olmaktan çıkaracağız. Tüm tarım girdilerinin fiyatlarını düşürüp tarım ürünlerinin fiyatını artıracağız. Mazotu 3 TL'den vereceğiz. Desteklenecek ürünleri bir yıl önceden açıklayacağız. Çiftçimiz, gelecek yıl hangi ürünü ekeceğini önceki yıldan bilecek. Arazilerini çiftçi kayıt sistemine kaydettiren çiftçilerimizle, hayvanlarını kimlik sistemine kaydettiren yetiştiricilerin genel sağlık sigortası primleri devlet tarafından bütçeden ödenecek. Küçük ve orta ölçekli hayvancılık işletmeleri desteklenecek. Tohum ve hayvancılık ıslah istasyonları vasıtasıyla yeniden yerli tohum üretimine ve ülkemiz şartlarına uygun hayvan ırklarının elde edilmesine yönelik ıslah çalışmalarına yeniden başlayacağız." dedi.

Gece geç saatlere kadar köy gezilerinde vatandaşlar, CHP örgüt mensuplarına ve Milletvekili Adayı Ünver'e büyük ilgi göstererek başarı dilediler. Vatandaşlar Ünver'e, bir daha ki ziyaretinde kendisini milletvekili olarak görmeyi arzuladıklarını ilettiler.

CHP Teşkilatı Taşeli Bölgesinde

CHP Teşkilatı Taşeli Bölgesinde

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber