CHP’li Ünver Belediyeye yüklendi

CHP’li Ünver Belediyeye yüklendi

Başkan Çalışkan’ın seçim vaatleri arasındaki projelerden 21’inin unutulduğunu dile getiren CHP Karaman İl Başkanı Ünver, “Karaman Belediyesi sözü suya mı, havaya mı yazıyor da bir türlü açıkladığı tarihler, söylediği sözler doğru çıkmıyor” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman İl Başkanı Av. İsmail Atakan Ünver, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde vaat ettiği projelerden hangilerinin yapılıp yapılamadığı ile ilgili bir basın toplantısı düzenlemişti. Konuyla alakalı yeni bir basın bildirisi yayınlayan Başkan Ünver, “Karaman Belediye Başkanı Sayın Ertuğrul Çalışkan”ın  vaadi olan 31 projeden 3’ünün bitirildiğini, 7’sinin devam ettiğini ve 21 tanesinin de unutulduğunu, unutturulduğunu ifade etmiştim. O günden bu güne açıklamamızda bahsettiğimiz projelerle ilgili bir açıklama gelmedi. Anlaşılıyor ki bu vaatler gerçekten unutulmuş. Takdiri hemşerilerime bırakıyorum.

Kamuoyumuzun hafızasını tazelemek adına yaptığımız bu basın toplantısı ve açıklamalarımızın olumlu geri dönüşlerinden, Belediyenin yürüttüğü veya iştirakçisi olduğu projelerin durumu hakkında da kamuoyumuzun doğru bilgiye ulaşma noktasında bir ihtiyaç hissettiği yönünde aldığım izlenim çerçevesinde, kamuoyumuz adına bir takım beklentilerin dile getirilmesi zorunluluğu doğmuştur.

Bu bağlamda, hatırlanacağı üzere Sayın Başkan, 23 Mayıs 2017’de yerel basınımıza belediyenin icraatlarını anlattığı bir söyleşide Piri Reis Vadisi Projesi kapsamındaki konutların bir bölümünün teslimlerinin “Ağustos ayı içinde” gerçekleşeceğini söylemişti. Sayın Başkan’ın, önceleri 2016’da teslim edileceğini söylediği daha sonra da 1 yıl revize ettiği ve bu yıl Mayıs ayında, Ağustos’ta teslim edileceğini ifade ettiği Piri Reis Vadisi Projesi kapsamında, Eylül ayı sonu itibariyle teslim edilen konut sayısının açıklanmasını bekliyoruz.

Yine aynı söyleşide Sayın Başkan, TOKİ tarafından yapılan emekli ve işçi konutlarının bir kısmının Eylül ayında teslim edileceğini söylemişti. Aynı şekilde, TOKİ’nin yürüttüğü emekli ve işçi konutları projesi kapsamında, Eylül ayı sonu itibariyle teslim edilen konut sayısının açıklanmasını bekliyoruz.

Yine aynı söyleşide Sayın Başkan, seyir terasları projesinin de Eylül ayında açılacağını söylemişti. Şimdi ise seyir teraslarının hizmete giriş tarihinin önümüzdeki yıla (2018’e) revize edildiğini (!), Sayın Başkan’ın basına yansıyan 21 Eylül tarihli açıklamasından; Kasım ayına revize edildiğini (!) 3 Ekim tarihli açıklamasından öğrenmiş olduk...

Sayın Başkan, Belediye’nin internet sitesinde de bulunan 27 Şubat 2017 tarihli basın açıklamasında, Türk Dünyası Kültür Parkı’nda çalışmaların hızlandığını ve parkın bir kısmını yaz aylarında hizmete sunmayı hedeflediklerini söylemişti. Bu proje ile ilgili olarak da projenin bu yaz hizmete sunulan bölümü olup olmadığının açıklanmasını bekliyoruz.

Biraz daha geçmişe gittiğimizde 12 Temmuz 2016’da Sayın Başkan tarafından yapılan açıklamada, çevre yolu projesinin 11 km. lik 1. bölümünün 2016 yılı itibariyle tamamlanacağı ve trafiğe açılacağı söylenmişti. Hemşerilerimiz gibi biz de Eylül ayı sonu itibariyle çevre yolunun ne kadarlık bir bölümünün tamamlanıp trafiğe açıldığını öğrenmek istiyoruz.

Yine aynı açıklamada Sayın Başkan’ın 2016 yılı içinde hizmete gireceğini söylediği Kongre ve Fuar Merkezinin, Eylül ayı sonu itibariyle hizmete girip girmediğinin açıklanmasını bekliyoruz.

2017 yılı içerisinde çeşitli zamanlarda ve en son olarak Haziran ayında, yapımı yılan hikayesine dönen İbrala Barajı’ndan şehir şebekesine içme suyu temini projesinin de bu yıl Ağustos ayında bitirilerek Eylül ayından itibaren şehir şebekesine arıtılmış tatlı su verileceği ve tüm musluklardan tatlı su akacağı Sayın Başkan tarafından açıklanmıştı. Eylül ayı sonu itibariyle musluklarımızdan akan suyun, İbrala Barajı’ndan gelen arıtılmış tatlı su olup olmadığını öğrenmek istiyoruz. (!)

Yapımına bu yıl başlanan ve Temmuz ayı içerisinde Sayın Başkan tarafından, Eylül ayında tamamlanarak hizmete açılacağı açıklanan “Larende Alt Geçidi”nin de henüz bitirilemediği hepimizin malûmu.

Bizim elimizde bulunan ve basınımızın arşivlerinden ulaşabildiğimiz kısıtlı bilgilerle şunu söyleyebiliriz ki kamuoyumuz adına dile getirdiğimiz beklentilerin hiç birisine, Eylül ayı sonu itibariyle olumlu cevap vermek mümkün bulunmamaktadır. Yani ne teslim edileceği söylenen konutlar teslim edilmiştir ne de bir kısmı veya tamamı açılacağı ifade edilen projeler tamamlanıp hizmete sunulmuştur.

O zaman aklımıza şunlar gelmektedir: Karaman Belediyesi, Karaman’ın birkaç ay sonrasını görebilecek bir vizyona veya Karaman’a ait bir vizyondan geçtik, yürüttüğü veya iştirakçisi olduğu projelerin birkaç ay sonraki durumunu görebilecek bir öngörüye sahip değil mi? Eğer bu öngörüye sahip değilse, iktidarın hiç dilden düşürülmeyen 2023, 2071 hedeflerine Karaman’ı nasıl taşıyacaklar? Eğer sahipse, bu projelerin bitiş tarihleri neden bir türlü tutturulamıyor da kamuoyumuz yanıltılıyor? Yoksa genel bütçe (Bakanlıklar, Spor ve Kalkınma Bakanlığı, vs.), iktisadi devlet teşekkülleri ve özel bütçeli genel müdürlükler (Ulaştırma Bakanlığına bağlı TCDD ve Karayolları Genel Müdürlüğü) ve Başbakanlığa bağlı kuruluşların (TOKİ) yürüttükleri projeler dışında Karaman’a yeni bir çehre ve cazibe kazandıracak proje üretilemediği, yapısal sorunlar çözülemediği için Karamanımız ve hemşerilerimiz oyalanmak mı isteniyor?

Verilen tarihler tutturulamayınca, biz de “Karaman Belediyesi sözü suya mı, havaya mı yazıyor da bir türlü açıkladığı tarihler, söylediği sözler doğru çıkmıyor? ” diye merak etmekten kendimizi alamıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber