Depremzede Vatandaşlar Karaman'ı Tanımaya Devam Ediyor

Depremzede Vatandaşlar Karaman'ı Tanımaya Devam Ediyor

Karaman'da Depremzedelere Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleriyle Yöresel Lezzetler Sunuldu

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki yurtlarda konaklayan depremzedelere, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında Karaman'a özgü yemekler tanıtıldı.

Karaman ilindeki yurtlarda gerçekleştirilen etkinlikte, pekmezli helva, arabaşı çorbası, zerde, calla, batırık ve sulu batırık gibi yöresel lezzetler depremzedelere sunuldu. Bunun yanı sıra, depremzedelerin kendi yörelerine ait yemeklerini de Karamanlı vatandaşlarla paylaştı.

Depremzedeler, düzenlenen etkinlikten büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Karaman yöresine ait yemekleri çok beğendiklerini belirtti ve etkinliklerin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. GSB Karaman yurtlarında konaklayan depremzedelere yönelik etkinliklerin halen devam ettiğini belirten Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, "Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek Karaman'a gelen depremzedeleri yurtlarımızda misafir etmeye devam ediyoruz. "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında, misafirlerimize Karaman'ın özgün lezzetlerini tanıtarak beğenilerine sunuyoruz. Aynı zamanda, depremzedelerin kendi yörelerine ait yemeklerini bizlere ikram etmeleri de çok anlamlı oldu. Depremzedelerin ilimizin tarihi ve kültürel zenginliklerini yakından tanımaları için gezi programları da düzenliyoruz. Günübirlik düzenlenen bu programlar sayesinde depremzedeler, Karaman'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde görme fırsatı buluyor. Etkinliklerimiz gelecekte de devam edecek" şeklinde konuştu.

Depremzede Vatandaşlara Karaman’ın Lezzetleri Tanıtıldı

Depremzede Vatandaşlara Karaman’ın Lezzetleri Tanıtıldı

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber