Emmoğlu! 5. Uluslararası Karaman Türk Dünyası Şöleni Başlıyor

Emmoğlu! 5. Uluslararası Karaman Türk Dünyası Şöleni Başlıyor

Karaman Belediyesi'nce bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Uluslararası Karaman Türk Dünyası Şöleni 3 Ağustos'ta başlıyor.

Karaman Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Uluslararası Karaman Türk Dünyası Şöleni, 3 Ağustos'ta başlayacak ve 6 Ağustos'a kadar sürecek. Şölen, Türk Dünyası Parkı'nda gerçekleştirilecek ve birbirinden güzel gösteriler, şenlikler ve konserlerle dolu dolu geçecek.

Program, 3 Ağustos Perşembe günü başlayacak ve çelenk sunma töreni ve el sanatları sergisinin ardından "Türkçe Aşkı Vatan Aşkı" adlı kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Aynı akşam, Silifke Folklor Ekibi, Kafkas Yıldızları Grubu ve Özbekistan Buhara Filarmonisi Müzik ve Dans Topluluğu gibi farklı topluluklar şölen alanında gösteriler sunacak.

4 Ağustos Cuma günü, Türk Dünyası Parkı'nda uçurtma şenliği düzenlenecek ve şölen ateşi yakılacak. Protokol konuşmalarının ardından Kafkas Yıldızları Grubu ve Özbekistan Buhara Filarmonisi Müzik ve Dans Topluluğu sahne alacak. Gecenin önemli konseri, ünlü sanatçı Ahmet Şafak'ın konseri olacak.

5 Ağustos Cumartesi günü, DJ Akif Andal Kısa'nın gösterisi ve Silifke Folklor Ekibi'nin gösterisi şöleni renklendirecek. Gecenin ana konseri ise Kıraç tarafından gerçekleştirilecek.

6 Ağustos Pazar günü, Kent Konseyi Kupa Töreni düzenlenecek ve Özbekistan Buhara Filarmonisi Müzik ve Dans Topluluğu tekrar sahne alacak. Şölenin son konseri, ünlü pop şarkıcısı Ziynet Sali tarafından verilecek.

Türk Dünyası Parkı'nda çocuklar için hazırlanan oyun grupları, şölen boyunca her gün 14.00 - 22.00 saatleri arasında ücretsiz olarak hizmet verecektir.

Tüm Karaman halkı, bu etkinliklere davetlidir ve renkli şölende Türk Dünyası'nın kültürel zenginliklerini bir arada kutlama fırsatı bulacaktır.

1-3.jpg

2-3.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber