Karaman’da AK Parti’den Aşure İkramı

Karaman’da AK Parti’den Aşure İkramı

AK Parti Karaman İl Teşkilatı, Muharrem Ayının Girişini Aşure Programıyla Kutladı

AK Parti Karaman İl Başkanlığı, Cuma namazını müteakip Aktekke Camisi'nde düzenlenen özel etkinlikle Muharrem ayının başlangıcını coşkuyla kutladı.

Muharrem ayı, İslam âleminde büyük bir öneme sahip olan, Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişini anma ve aşure gününün yaşandığı mübarek bir dönemdir. Bu anlamlı günde AK Parti teşkilatı, dayanışmayı pekiştirmek ve bereketi paylaşmak amacıyla bir araya geldi.

Aktekke Camisi'nde gerçekleştirilen Cuma namazının ardından düzenlenen aşure programına AK Parti İl Başkanı Murat Öztürk, İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Coştu ve parti üyeleriyle birlikte çok sayıda vatandaş katılım sağladı.  

Programda konuşan AK Parti Karaman İl Başkanı Öztürk, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliğe katkı sağladığını vurgulayarak, "Muharrem ayı, kardeşlik bağlarının güçlendiği, sevgi ve hoşgörünün bir arada yaşandığı müstesna bir zaman dilimidir. Bugün burada bir araya gelerek bu önemli günde birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Coştu’ da yaptığı konuşmada, aşure programının anlam ve önemine vurgu yaparak, "Aşure, paylaşmanın, sevginin ve yardımlaşmanın simgesidir. Bugün burada hep birlikte aşurelerimizi paylaşarak, güzellikleri birlikte yaşamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu mübarek günün tüm İslam aleminde dayanışmaya ve berekete vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Katılımcılar, dua edilerek paylaşılan aşurelerin tadını çıkarırken, Muharrem ayının getirdiği manevi huzur ve kardeşlik duygularıyla birbirlerine kucak açtılar.  

a1.jpg

a3.jpg

a7.jpg

a22.jpg

a15.jpg

a14.jpg

 

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber