Eskişehir Jandarması, KADES Uygulamasını Tanıttı

Eskişehir Jandarması, KADES Uygulamasını Tanıttı

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı, mevsimlik tarım işçisi kadınlara yönelik KADES uygulaması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi hakkında bilgilendirme etkinliği düzenledi.

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği koordinesinde, mevsimlik tarım işçisi kadınlara yönelik KADES (Kadın Destek Uygulaması) tanıtımı ve bilgilendirme etkinliği düzenlendi. Etkinlik, Tepebaşı İlçe Jandarma Komutanlığı personelinin katılımıyla, Tepebaşı ilçesi Sakintepe ve Cumhuriyet mahallelerindeki mevsimlik tarım işçilerinin konaklama çadırlarına yapılan ziyaretlerle gerçekleştirildi.

Ziyaretlerde, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, 5 Milyon Erkeğe Farkındalık Projesi ve KADES Uygulaması konularında bilgilendirme yapıldı. Jandarma personeli, kadınlara KADES uygulamasının nasıl kullanılacağını ve acil durumlarda nasıl yardım alınabileceğini anlattı.

Ayrıca, okul çağındaki çocukların eğitim kurumlarına yönlendirilmesinin önemi vurgulandı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerin bu süreçteki rolü açıklandı. Ziyaret sırasında, tarım işçisi ailelerin çocuklarına giyecek, oyuncak ve Jandarma Dergisi dağıtılarak onların mutluluğu sağlandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Eskişehir Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber