İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’ndan Mesaj

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’ndan Mesaj

Devir teslim töreninin ardından göreve başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, bir mesaj yayımladı.

Kuntoğlu mesajında şunları söyledi:
İç Anadolu ile Akdeniz arasında ticaret, kültür ve sanat merkezi; yeraltışehirleri, mağaraları, inanç merkezleri gibi turistik güzelliklerinin yanı sıra doğal güzellikleri, yaylaları ve eşsiz el sanatları ile büyüleyici, Türkçemizin başkenti Karaman’ımızda İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlamanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Yunus Emre’nin manevi ikliminde görev yapacak olmanın heyecanını hissediyorum.
Tarihi ve kültürel ülkemizin gözbebeği, medeniyet merkezlerinden birisi olan Karaman’ın eğitimden sorumlu yöneticisi olmaktan büyük onur duyuyorum. Benden önce şehrimizde eğitim ve kültür alanında çalışmış ve emeği geçmiş, başta il milli eğitim müdürlerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ederim. Eğitimin bütün kademelerinde hizmet etmiş bir eğitimci olarak, Karaman ilimizi yeni bir anlayışla hep birlikte bir adım daha ileri götürmenin mücadelesini vereceğiz.
21. yüzyıl nesline gerekli olan temel becerileri kazanmış, teknolojik ve bilimsel yenilikleri takip edebilen, milli ve manevi değerlerimize bağlı, evrensel değerleri tanıyan, güçlü Türkiye’nin hizmetkârı, her bakımdan sağlıklı ve eğitimli nesiller yetiştirmek temel görevimiz olacaktır. Mevlana Celaleddin Rumî’nin pergel metaforunda ifade bulan “bir ayağı kültürel-manevi değerlerine sabit, diğer ayağı dünyayı dolaşabilen” bir nesil yetiştirme hedefimizi gerçekleştirme sorumluluğunu üstlenirken en büyük güvencem ilimizde görev yapan dinamik öğretmen kadrosu, donanımlı yöneticiler ve heyecanlı eğitimcilerimizdir.
Bizler; Büyük Türkiye’nin bir parçası olduğumuzu unutmadan, bakanlığımızın eğitim vizyonu çerçevesinde, yerel değerlerimize saygılı, inovasyona dayalı yenilikçi bir anlayışla, sorun çözmeye odaklı, istişareye dayalı bir yönetim sergileme gayreti içinde olacağız.
Kaybedecek bir insanımızın, kaybedecek bir saniyemizin olmadığı şuuru ile fedakâr öğretmenlerimiz ve onlara liderlik eden değerli yöneticilerimiz ile birlikte Karaman ilimizi eğitim-öğretim alanında ileri noktalara taşıyacağımıza inanıyorum. İlimizin tarihsel süreci bize bu sorumluluğu yüklemektedir. Akademik başarısı yüksek ve Cumhuriyetimizin 100. Yılında 2023 vizyonunu gerçekleştirmiş bir Karaman tüm eğitimcilerin ortak idealidir.
Bu duygularla göreve başlamamdan itibaren şahsıma gösterilen ilgiden dolayı Karaman halkımıza, yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum örgütlerimize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber