İlçe Başkanı Mustafa Atabay 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe Mesajı

İlçe Başkanı Mustafa Atabay 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe Mesajı

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Atabay’ın 8 Mart Dünya Kadınlar günü ile alakalı yayınladığı mesajında;

Kadın emeğinin değersiz hale getirilmesi, kadının asıl görevinin ev ve çocuk bakımı olduğunun düşünülmesi ve iş yaşamın da ayrımcılık yapılması elbette çok önemli bir sorundur. Ancak bunun ötesinde, kadınların hala yaşadığımız yüzyılda aile için de şiddete maruz kalması, kesinlikle kabul edilemez bir durumdur.

Toplumsal yapının her alanında; işyerinde, okulda, sokakta ve evde kadınlara görünür ya da görünmez bir biçimde şiddet uygulanmakta ve artık bu durum neredeyse normalleşmektedir.

Oysa, mücadele etmek için yapılması gereken çok şey var. Son yıllarda birçok kişi ve kurumun yürüttüğü projelerle aile içi şiddete duyarlılığın arttığını söylemek mümkün, ancak belki de asıl mesele; kadının bizzat kendisinin bu şiddete, sömürüye ve tacize izin vermemesidir.

Bu temelden yola çıkarak, kadınlarımı- zın yönlendirilmesini, hakları konusunda bilgilendirilmesini çok önemseyerek belirtmek isterim. Unutmamak gerekir ki hepimizin annesi, karısı, kız kardeşi de bir kadın. Bu vesile ile tüm bayanların 8 Mart Dünya kadınlar gününü en içten dileklerimle kutlarım.

thumbnail_8877485b-3d71-4e09-b828-00570c4bf453-001.jpg

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber