İlköğretim Haftası Kutlanıyor

İlköğretim Haftası Kutlanıyor

Vali Süleyman Tapsız, 2016 - 2017 eğitim – öğretim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen ilköğretim haftası kutlama programına katıldı.

21 Eylül 2016 Çarşamba günü saat 09.30’da Durmuş Ali Gülcan İlköğretim okulunda gerçekleştirilen kutlama programına Vali Süleyman Tapsız’ ın yanı sıra Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Müftü vekili Ziyaeddin Kırboğa, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, daire müdürleri, öğretmenler, okul yöneticileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, okul öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunmasıyla devam etti.

 

"Zafer iradesine sahip çıkanlarındır."

Kutlama programında bir konuşma yapan Vali Tapsız, Durmuş Ali Gülcan İlköğretim okulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları pankartlara dikkat çekerek, " Sevgili öğrenciler, sevgili öğretmenlerimiz, mesai arkadaşlarım, yeni eğitim öğretim yılının sizlere ve ülkemize hayırlı olmasını Cenab-ı Haktan temenni ediyorum. Burada uzun uzun protokol konuşmaları yapmaya gerek yok, öğrencilerimiz hazırladıkları pankartlarla konuşuyorlar. "dedi.

 

"Sizler bizim aydınlık geleceğimizsiniz"

Öğrencilerin hazırlamış oldukları pankartları tek tek okuyan Vali Süleyman Tapsız, "Sevgili öğrenciler, sizlere eğitim öğretim yılının ilk günü iki tane kitapçık bırakıldı. Bu kitaplarda 15 Temmuz gecesi yaşanan ihanetin Türk Milleti tarafından nasıl engellendiği anlatılıyor. Bu kitapları ailelerinize götürerek sizlere okumasını isteyin. Siz öğretmenlerden ricam ise Malazgirt Savaşını, Çanakkale Savaşını, Kurtuluş Savaşını çocuklara anlattığınız gibi 15 Temmuzu da bu şekilde öğretelim. Bu milletin, devletine, bayrağına, inancına, demokrasisine,  özgürlüğüne nasıl sahip çıktığını çocuklarımıza detaylıca anlatalım.

Çocuklarımıza milli manevi değerlerimizi branş farkı olmadan bütün öğretmenlerimizin anlatmasını özellikle istirham ediyorum.

Sevgili öğrenciler sizler bizim aydınlık geleceğimizsiniz, hepinizin gözlerinden öpüyorum,başarılar diliyorum." dedi.

 Program, protokol konuşmalarından sonra 4. Sınıf öğrencilerinin 1.sınıfa bu yıl başlayan minik öğrencilere hoş geldiniz çiçeği sunmasıyla devam etti.

Öğrencilerin eğitim gördüğü sınıfları gezen Vali Süleyman Tapsız, protokol üyeleri ile birlikte sınıfta ders işleyen öğrencilerle sohbet etti.

Kutlama programı, okul öğretmenleri, öğrenciler ve protokol üyeleri ile hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber