İmiş Günenç 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe Mesajı

İmiş Günenç 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe Mesajı

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı İmiş Günenç 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Basın Açıklaması;

Doğumdan ölüme, yaşamımızın her anında Varlıklarıyla İhtiyacımız Olduğunda Desteklerini Esirgemeyen, Eğiten, Yetiştiren, Bizi Biz Yapma Yolunda Yüreklerindeki Sevgi Ve Şefkati Karşılıksız Veren Fedakâr Kadınlarımızdır.
Müminler İçin En Güzel Örnek Sevgili Peygamberimizdir. O, Hanımlara Karşı Daima Sevgi, Saygı, Hoşgörü Ve Anlayış Göstermiştir. Bırakın Dövmeyi, Hanımlara Karşı Hiçbir Zaman Kaba Davranmamış Hep Güler Güzlü Olmuştur. Dolayısıyla Peygamberimizin Hanımlara Karşı Gösterdiği Bu Tavır Hepimizi İçin Örnek Olmalıdır.

"Eğer kadın huzurluysa ülke huzurludur"

"Bizim topraklarımızda, bizim medeniyetimizde, kadın, hem toplumun hem de toplumun çekirdeği olan ailenin temelidir. Bir anne olarak, bir eş olarak ya da bir evlat olarak kadın evini, çekip çevirdiği kadar toplumu şekillendiren, toplumu dönüştüren ülkeye istikamet çizen bir varlıktır"

Kadınlarımız gelecek nesillerimizin en iyi bir şekilde yetişmesini sağlayan yegâne mimarlarıdır. Kadınlarımız sıcak yuvalarımızın birleştiricileri, evlatlarımızın anaları, hayatımızın merhamet şefkat abideleridir.

 Kadınların toplum içerisinde güçlerini ortaya koymaları sadece kendilerine değil, hem ailelerine, hem de yaşadığı topluma büyük değer sağlamakta ve o milleti iyi bir yaşam düzeyine ulaştırmada yardımcı olmaktadır. 

Bu nedenle kadınlara hoşgörü göstermeyen toplumlarda gelişim ve kalkınma hiçbir zaman sağlanamayacaktır. 
AK Parti kadınlarımızı, kızlarımızı, iş hayatında, okul hayatında ve günlük yaşayışta her şeyin üstünde tutarak kişisel hak ve özgürlükler noktasında birçok yeniliği ve değişimi gerçekleştirmiş, kadınlarımıza hak ettiği değeri kazandırmıştır.

AK Parti iktidarında her alanda olduğu gibi iş hayatında çalışan kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılık gözetilerek birçok yasal haklar yürürlüğe sokulmuştur. Bu noktada geçmişten gelen adaletsiz ve hakları kısıtlayıcı eşitsizlikler ortadan kaldırılmıştır. 

Bilindiği üzere son yıllarda, kadın hakları ve kadının toplumdaki yeri konusunda çalışmalar ülkemizde hızla ilerlemektedir. Kadınların siyasi, ekonomik ve toplumsal hayata aktif olarak katılımları gün geçtikçe artmaktadır.

AK Parti hükümetleri ile değişim göstermeye başlayan Kadın politikaları, başta kadına yönelik şiddet konusu olmak üzere, kadın istihdamının önündeki engellerin kaldırılması, çalışan annelere yarı zamanlı, tam ücretli çalışma hakkının tanınması, kadın girişimcilere sağlanan teşvikler gibi birçok kazanımlar ile kadının toplumdaki rolünü önemli ölçüde değiştirmiş ve iyileştirmiştir.

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı, Kadının insan hakları temelinde var olan hak ve özgürlüklerini, cinsiyete duyarlı ve fırsat eşitliğini gözeten duruma getirmek adına çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir. Bu asli görevin bilincinde olarak toplumsal bütünleşmeyi güçlendirecek bütün siyasi, ekonomik ve sivil alanda geliştirilecek politikaları destekliyoruz. Biliyoruz ki kadına yönelik uygulanan ve hazırlanan çalışmaların hepsi toplumumuza dönecektir.

Gerek partimiz gerek hükümetimiz her yönden kadınlara yönelik çalışmalara devam ediyor. Yine ha keza belediyemiz açmış olduğu lokallerle, bayanlara yönelik kurslarla Kadın dostu belediyecilik anlayışıyla çalışmalarına devam ediyor. Bakın bu salon bile bizler için yapıldı, belediye başkanımız Ertuğrul Çalışkan’a Karamanımıza böyle bir binayı kazandırdığı için ayrıca teşekkür ederiz.

Programımızın içerisinde sizin için çekiliş ve sürpriz hediyeler hazırladık. Çekilişten elde ettiğimiz geliri iste MEHMETÇİK Vakfı’na bağışlayacağız.

Yüce Allah,
Afrin de şanlı Mehmetçiğimizin operasyonlarını devletimize, milletimize hayırlı eylesin.
Ordumuzu muzaffer, Mehmetçiklerimizi yenilmez, vatanımızı bölünmez eylesin Zalime, haine, düşmana fırsat vermesin.

Canlarından çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit yakınlarımıza sabır temenni ediyorum.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden, milletimizin istikbali için şehit olan tüm kadınlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Şiddetin kurbanı olarak hayatlarını kaybeden kadınlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. 
Bütün bu duygularla 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, dünyanın dört bir tarafında çocuklarıyla savaşın ortasında kalan ve çeşitli nedenlerle mağduriyet yaşayan kadınlar olmak üzere bütün insanlar için yaşanabilir, ayrımcılıkların olmadığı bir dünya diliyorum…

thumbnail_b1214722-91bd-435f-98f9-52302f356318-001.jpg

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber