İstanbul Karamanlılar Derneği’nden Karaman’da Özel Gece

İstanbul Karamanlılar Derneği’nden Karaman’da Özel Gece

Karamanlılar Orta Asya’dan Karaman’a Göç ve Arabaşı Gecesi’nde buluştu

İstanbul Karamanlılar Derneği tarafından Karaman’da düzenlenen “Orta Asya’dan Karaman’a göç ve Arabaşı Gecesi” programı Özcan VIP salonunda icra edildi.

Geceye Ak Partili vekiller Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Başçı’da katıldı.

Karaman ve ilçelerinden protokol üyelerinin de katıldığı geceye Karamanlılar da ilgi gösterdiler.

Program Hisar Kur’an Kursu’nda vazifeli İlyas Baloğlu Hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Gece Karamanlılar Derneği ve İstanbul’da faaliyet gösteren diğer derneklerin yöneticilerin tanıtımı ve İstanbul Karamanlılar Dernek Başkan Yardımcısı İzzet Güvenç’in konuşması ile devam etti.

Güvenç konuşmasında dernek olarak faal bir dernek olarak vatandaşlarla bürokrasi arasında insanlığa hizmet için köprü olmanın gerekli olduğunu dernek olarak bu gaye ile çalıştıklarını ifade etti.

İstanbul Karamanlılar Derneği Başkanı Rafet Akdaş da konuşmasında dernek çalışmalarından bahsederek hedefleri hakkında bilgiler verdi. Akdaş uzak yakın katılan herkese teşekkürlerini iletti.

basliksiz-1-167.jpg

Geceye katılan Bekir Sıtkı Erdoğan’ın manevi oğlu olan Halil Gökkaya’da milli şairden bahsederek Karamanlılardan milli şaire daha çok sahip çıkmalarını istedi.

Belgeselin tanıtım filminin gösterimi, vekillerin konuşmaları ile devam eden, program, seyirlik oyunu arabaşı ikramı ve sonrasında Karaman İl Müftüsü Muhammed Lütfi Ketenci’nin duası ile son buldu.

Program sonrası Başkan Rafet Akdaş; “Değerli Karamanımızın güzide evlatları, değerli vefakar cefakar basın mensupları. Bir nebzede olsa memleket tanıtımımız ve kültürümüze hizmet etmenin onurunu gururunu yaşamaktayız. Orta Asyadan Karaman’a Göç Belgeseli Galamız ve hemşehri buluşması’nda Karamanımıza derneğimize milletimize kültürümüze gösterdiğiniz ilgi alakadan dolayı sizler ve değerli protokolümüzü ve uzak yakın demeden salonu dolduran hemşerilerimize şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür eder görevlerinizde başarılar dilerim.” dedi.

 

İstanbul Karamanlılar Derneği Karaman Programı

İstanbul Karamanlılar Derneği Karaman Programı

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber