Karaman İline Özgü Bir Ürün Daha Tescil Edildi

Karaman İline Özgü Bir Ürün Daha Tescil Edildi

Karaman iline özgü bir ürün daha tescil edilerek Türk Patent Kurumunun 01.09.2023 tarih ve 156 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni'nde yayınlandı.

Karaman mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından başvurusu gerçekleştirilen “Karaman İlisıra Dolması” tescil edilerek Türk Patent Kurumunun 01.09.2023 tarih ve 156 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni'nde yayınlandı.

Geçmişi eskiye dayanan “Karaman İlisıra Dolması” adını bugün Yollarbaşı olarak bilinen eski adı ile İlisıra olan köyden almaktadır. “İlisıra Dolması” Yollarbaşı Köyü’nde bayram, düğün, nişan vb. özel günlerde yapılmaktadır.

Daha önce İlimize has Divle Obruk Peyniri, Ekşikara Üzümü, Taşkale Halısı, Ermenek Helvası, Başyayla Karın Kaymağı, Kâzımkarabekir Kabak Çekirdeği ve Sarıveliler Yöresel Giysileri, Karaman Guymak Tatlısı ve Karaman Kırma Böreği coğrafi işaret belgesi almıştı.

“Karaman’da İlisıra Dolması” nın tescil edilmesi ile tescil belgesi alan ürün sayısı 10’a çıkmıştır.

 Karaman Valiliği, Karaman iline özgü diğer ürünlerin tescil çalışmalarını devam etmektedir.

whatsapp-image-2023-09-01-at-143248.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber