Karaman Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) Eğitim – Öğretim Heyecanı

Karaman Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) Eğitim – Öğretim Heyecanı

Vali Süleyman Tapsız, Karaman Polis Meslek Eğitim Merkezinin 18. Dönem eğitim –öğretim yılının açılışına katıldı.

Türk Emniyet Teşkilatı bünyesine taze güçlerin katılacağı eğitim merkezinin 2016 - 2017 yılı eğitim – öğretim yılının açılış programına; Vali Tapsız’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Engin, daire müdürleri ve genç polis adayları katıldı.
 
Saygı duruşu ve okunan İstiklâl Marşının ardından Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Engin konuşmasında, eğitim – öğretim yılı süresi içerisinde polis adaylarına verilecek eğitimlerle ilgili bilgiler verdi.
 
Polis Meslek Eğitim merkezinin kazandırılmasıyla bölgede çok önemli bir eksikliğin giderildiğini belirten Vali Tapsız, yeni eğitim – öğretim yılının öncelikle tüm genç polis adaylarına, ailelerine ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.
 
Konuşmasında, polis adaylarından ülkemizin ve milletimizin güvenliği konusunda özverili ve çok çalışmaları gerektiğini ifade eden Vali Tapsız, mesleğe atılacak olan genç polis adaylarının görevlerini yerine getirirken insan hakları, hukukun üstünlüğü ve vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla hareket etmelerini söyledi.
 
Emniyet mensuplarının belli bir grubun ya da kesimin değil, sadece Türk Milleti’nin ve Türk Devleti’nin polisi olacağını söyleyen Vali Tapsız, amacınız ülkenize ve milletinize sadakatle bağlı birer polis olarak Türkiye Cumhuriyeti devletine hizmet etmek olmalıdır” dedi.
 
Ruhunu FETÖ’ye, bölücü terör örgütüne ya da herhangi bir illegal oluşuma satmış kişilerin şehit kanlarıyla sulanan bu mübarek topraklarda yerinin olmadığını dile getiren Vali Tapsız, ülkemizin aydınlık ve gelecek yarınlarını kurarken bu konuda en büyük görevin polislerimize düştüğünü söyledi.
 
Polis adaylarından görevlerini yerine getirirken ve vatandaşlarla olan ilişkilerinde güler yüzlü, sevgiyi, ciddiyeti ve vakarı elden bırakmamalarını isteyen Vali Tapsız, emniyet teşkilatına güç katacak olan polis adaylarının, nitelikli, çalışkan ve fedakâr emniyet mensuplarımızın dalgalandırdığı hizmet bayrağını aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceklerine olan inancını belirtti.
 
Genç polis adaylarının eğitimlerini tamamlayarak emniyet teşkilatı bünyesine katılacaklarını, ülkemizin güvenlik ve asayişin sağlanmasında önemli görevler üstleneceklerini söyleyen Vali Tapsız, konuşmasının sonunda yeni eğitim – öğretim yılının hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, genç polis adaylarına yaklaşık altı ay sürecek olan eğitimlerinde başarılar diledi.
 
Konuşmaların ardından Polis Meslek Eğitim Merkezi ve çalışmalarını içeren sunumun ardından Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafından, genç polis adaylarına “ Eğitimin Önemi” konulu ilk ders verildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber