Karaman Valisi Süleyman Tapsız, KMÜ Öğrencileriyle Buluştu

Karaman Valisi Süleyman Tapsız, KMÜ Öğrencileriyle Buluştu

Vali Süleyman Tapsız, üniversite öğrencileriyle tecrübelerini paylaştığı söyleşide bir araya geldi.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonundaki “Karaman Valisi Süleyman Tapsız Gençlerle Buluşuyor” söyleşi programına; Vali Tapsız’ın yanı sıra KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Çevik, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
 
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu tarafından düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Vali Süleyman Tapsız’ın özgeçmişinin okunmasıyla devam etti.
 
İstanbul’daki hain saldırıda şehit olan polislerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileyerek konuşmasına başlayan Vali Tapsız, Mülki idare amirliğinde bulunan Valilik ve kaymakamlık meslekleri konusunda öğrencilere deneyimlerini aktardı. Kaymakam olarak başladığı mülki idare amirliğinden Valilik dönemine uzanan süreci ve yaşadıklarını öğrencilerle paylaşan Vali Tapsız, kendisinin bu mesleği neden seçtiğini hayatından kesitler sunarak anlattığı söyleşide, özellikle kamuda yönetici olarak görev yapmak isteyen öğrencilerin bu konuda neler yapmaları gerektiği konusunda ışık tutan açıklamalarda bulundu. 
 
Öğrencilerin her zaman kendilerine bir hedef koymaları gerektiğini söyleyen Vali Tapsız, öğrencilerden araştıran ve sorgulayan bir kimliğe sahip olmaları gerektiğini ifade etti. Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte önümüzdeki dönemlerde hayatımıza yeni meslek gruplarının gireceğini belirten Vali Tapsız, geçmiş ve günümüzdeki meslekler arasındaki farklılığa dikkat çekerek, geleceğin meslekleri göz önüne alınarak üniversitelerdeki alanların ve bölümlerin revize edilerek gelecekte söz sahibi olması beklenen meslekler için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.
 
Söyleşide öğrencilik ve kamu hayatından örnekler veren Vali Tapsız, “Geçmişe değil geleceğe insan kaynağı yetiştirmemiz gerekiyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin, mesleğinizi yapacak şekilde kendinizi yetiştirin. Sürekli olarak kendinizi yenileyin. Öğrencilik hayatınızı değiştirecek bir hedefiniz ve idealiniz olmalı. İdeal yoksunluğu ve hedefsizlik insan ruhunu öldürür” dedi.
 
Yaşamlarının herhangi bir döneminde karşılaşabilecekleri her türlü olumsuzluklara karşı asla yılmamalarını tavsiye eden Vali Tapsız, “Yaşanan olumsuzluklar hayatınızı hiçbir zaman etkilememeli. Sizler fark yaratan insanlar olmalısınız. Farklılığınızı ortaya koyarak tercih sebebi olmalısınız. İletişime, fikirlere ve değişime sürekli açık, karşı fikirlere ve düşüncelere de saygılı olmalısınız” dedi.
 
Sahip oldukları imkânları iyi ve yerinde kullanarak kendilerini her anlamda iyi yetiştirmelerini ve mesleklerini seçerken dikkatli ve tutarlı olmalarını isteyen Vali Tapsız, öğrencilerden çok okumalarını, okurken önce kendi değerlerimizi ve kültürümüzü anlatan eserleri okumalarını daha sonra dünyayı tanımalarını sağlayacak olan eserleri okumalarını istedi.
 
Söyleşide mülki idare amiri olarak görev yaptığı bölgelerde yapılan çalışmalarla ilgili olarak paylaşımlarda da bulunan Vali Tapsız, öğrencilere öğrenim hayatlarında ve gelecek yarınlarında başarılar ve mutluluklar dilerken, “Mesleğiniz ne olursa olsun öncelikle vatanınıza, milletinize faydalı ve yararlı bir insan olmalısınız. Karakteri düzgün, şahsiyetli birer insan olmalısınız.” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Sıcak bir ortamda gerçekleşen söyleşide daha sonra Vali Süleyman Tapsız, öğrencilerin sorularını cevapladı. Programın sonunda katkılarından dolayı Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Çevik ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu Başkanı Emre Çalışkan tarafından Vali Tapsız’a plaket takdim edildi.
 
Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği söyleşi programı, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber