Karaman’da Ahilik Haftası Etkinlikleri Renkli Geçti

Karaman’da Ahilik Haftası Etkinlikleri Renkli Geçti

Ahilik Haftası ile bir kültür yaşatılmaya çalışılıyor

Karaman’da Etkinlikler kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Parkında tören düzenlendi. Törene, Vali Fahri Meral, Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin,  AK Parti İl Başkanı Mehmet Er, Esnaf ve Sanatkâr odaları Birliği başkanı Bayram Uysal, oda temsilcileri, daire müdürleri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

basliksiz-1-310.jpg

Cumhuriyet Parkındaki etkinlikler, kutlama komitesi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yılın ahisi seçilen Hüseyin Toksöz’e Ahi Kaftanı Vali Fahri Meral ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan tarafından giydirildi. Cumhuriyet Parkında son bulan tören, mehteran takımı eşliğinde düzenlenen yürüyüş sonrası Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda devam etti.

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapılan program, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal’ın açılış konuşmasının ardından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim görevlisi Dr. Okan Celal Güngör tarafından “Ahiliğin Tarihçesi” hakkında bilgiler verildi.

Şed kuşatma töreninin ardından Vali Meral, yılın ahisi seçilen Hüseyin Toksöz’e teşekkür belgesi ve plaketini verdi. Yılın ahilerine teşekkür belgesi ve plaketlerin verilmesiyle devam eden program, esnaf odaları ve meslek liseleri çadırlarının gezilmesiyle sona erdi.

Karaman'da Ahilik Haftası Etkinlikleri

Karaman'da Ahilik Haftası Etkinlikleri

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber