Karaman'da Asayiş Berkemal mi?

Karaman'da Asayiş Berkemal mi?

Karaman Valisi Güvenlik Durumu Hakkında Bilgi Verdi

Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı'nda kentte son 7 ayda yaşanan asayiş olayları hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Vali Sarıibrahim, Valilik Toplantı Salonu'ndaki programda, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 2 bin personelle 270 bin kişiye hizmet verdiklerini belirtti. Personelin 7 gün 24 saat esasına göre çalıştığını vurgulayan Vali Sarıibrahim, "Son 7 ay içinde asayiş olaylarında 6 bin 4 olay yaşandı. Bu olayları mala karşı işlenen suçlar ve kişilere karşı işlenen suçlar olarak ayırıyoruz. Hapis cezası alan ve yakalanan şahıs sayısı 6 bin 963 kişi. Yakalanan ruhsatsız tabanca sayısı 198, ruhsatsız av tüfeği 217 ve kesici delici alet sayısı bin 767'dir" dedi.

Vali Sarıibrahim,  Karaman il genelinde 585 trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve 594 kişinin yaralandığını belirtti. Ayrıca 273 bin 282 aracın sorgulandığını ifade etti. Narkotik suçlarla ilgili 395 operasyon yapıldığını ve bu operasyonlarda 562 kişinin yakalandığını, 41 kişinin ise tutuklandığını söyledi. Sentetik uyuşturucu satışlarının takip edildiğini ve bu konuda adli işlemlerin devam edeceğini vurguladı.

Vali Sarıibrahim, siber suçlar kapsamında 376 sosyal medya hesabının incelendiğini ve bunlardan 93'ünün terör iltisaklı hesaplar olduğunu belirtti.

Toplantıya, Karaman İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Alkan ve basın mensupları katıldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber