Kazımkarabekir'de 5 Yıllık İcraatlar Değerlendirildi

Kazımkarabekir'de 5 Yıllık İcraatlar Değerlendirildi

Kazımkarabekir'de Başkan Boyacıoğlu 5 Yıllık İcraatlarını Değerlendirdi

Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesinde belediye çalışmaları basın mensuplarına anlatıldı.

Kazımkarabekir Belediye Başkanı ve İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Recep Boyacıoğlu, saha gezisi ve beş yıllık çalışmalarını anlattığı bir sohbet programı düzenledi.

Karaman'da faaliyet gösteren basın yayın kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği programda ilk olarak saha gezisi yapıldı. Doğalgaz Ana Dağıtım Merkezi, Toki Konutları, Futbol Sahası, Kültür Merkezi, yeni açılan su kuyuları ile Güneş Enerji Santralini kapsayan Gezi programında Başkan Boyacıoğlu tüm bu yatırımların ilçeye nasıl kazandırıldığını tek tek anlattı.

Belediyede gerçekleştirilen yemekli sohbet toplantısında da genel bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Recep Boyacıoğlu, "Belediye olarak bizim imkanlarımız belli. Biz ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunarak, isteklerimizde ısrarcı olarak ilçemize yatırımlar getirdik. Güneş Enerji Santrali ve EDS ile belediyemizin gelir kaynaklarını artırdık. İlçemizin doğalgaz ve içme suyu problemlerini ortadan kaldırdık. Yeni dönem için çok daha iddialı projelerimiz var." ifadelerini kullandı.

Programa katılan basın mensuplarına teşekkür eden Başkan Boyacıoğlu, öğle yemeğinde Kazımkarabekir'in yöresel yemeği şebit ekmekli pilav ikram etti. Program belediye önündki fotoğraf çekimi ile son buldu.

DOĞALGAZ ANA DAĞITIM MERKEZİ 
Kazımkarabekir'i doğalgazla buluşturduk. Yüzde 15'lik bölgeyi kapsayan proje çalışması, yaptığımız girişimlerimle yüzde 70'lere çıkartıldı. 2020 yılında başlanan kazı ve hat döşeme çalışmaları neticesinde ilçemizin tamamına doğalgaz verildi. 

TOKİ KONUTLARI 
Bakanlık ziyaretinde gündeme getirdiğimiz Toplu Konut Projesini ısrarlı bir şekilde takip ederek sonuca ulaştırdık. Belediyemize ait arazi üzerine yapılan toplu konut projesi ile onlarca vatandaşımız ev sahibi oldu. Yapılan toplam konut sayısı 218. Dükkan sayısı ise 4.

FUTBOL SAHASI
Harika bir futbol sahasının ve beraberindeki sosyal tesislerin ilçemize kazandırılması için öncülük ettik. Bakanlıkta yaptığımız görüşmeler ve ısrarlı takipleri netice verdi, Kazımkarabekirli gençler harika bir çim sahaya kavuştu.

SU KUYULARI
Üç adet yeni su kuyusunu şebekeye dahil ederek Kazımkarabekir'in önümüzdeki yıllarda su sıkıntısı yaşamasının önüne geçtik. Üstelik su kuyularının sondaj masraflarını da hayırsever vatandaşlarla birlikte üstlenerek belediyeden daha az maddi kaynak çıkmasını sağladık. 

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ 
Kazımkarabekir tarihinde bir ilki gerçekleştirerek belediyeyi yıllık 13 milyon lira kara geçiriyoruz.
Belediyemiz girişimleri ile kurulmakta olan Güneş Enerji Santrali ile hem belediye aylık 500 bin lira elektrik parası ödemekten kurtulacak hem de satılan fazla enerji ile belediye bütçesine önemli miktarda gelir sağlanmış olacak. Santralin 2024 yılı Mayıs ayında faaliyetine başlaması planlanıyor. 

KÜLTÜR MERKEZİ 
Bizzat Bakan beyden aldığımız sözün takipçisi olarak Kazımkarabekir'e modern bir kültür merkezi kazandırdık. İlçemizin artık Kazım Karabekir Paşamızın adına yakışır donanımlı bir kültür merkezi var.

ELEKTRONİK DENETLEME SİSTEMİ
Karaman Konya karayolunun Kazımkarabekir ilçemiz sınırlarında kalan kısmında sıklıkla meydana gelen trafik kazalarını Elektronik Denetleme Sistemi ile neredeyse sıfıra indirdik. Önceliğimiz elbette insan hayatı. Fakat bunun yanında sistem sayesinde belediyemiz önemli bir gelir kapısına da sahip oldu.  

BELEDİYE BİNASI
İlçemizdeki halı sahanın yıprandığı için kullanılamaz hale gelen ve spor yapan gençlerin mağduriyetine yol açan branda çatısı ile belediye binasının yağmurda yaşta akan çatısını İller Bankasından kullandığımız 500 bin TL'lik kredi ile baştan aşağı yeniledik ve sorunları ortadan kaldırdı.

kazimkarabekir-recepboyacioglu.jpgrecepboyacioglu1.jpg

17bf3382-0195-40b1-b0bd-8b06b294e042.jpegdf564bf8-1fc9-440e-9acb-364066de0e26.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber