Karaman’da ‘Sanayi Odaklı Projeler Paneli’ Düzenledi

Karaman’da ‘Sanayi Odaklı Projeler Paneli’ Düzenledi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi ile Karaman Teknopark tarafından ‘Sanayi Odaklı Projeler Paneli’ düzenledi.

Karaman Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) gerçekleştirilen panele KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın, Karaman Teknopark Genel Müdürü Ali Kantürk, üniversitenin akademik personeli, Karaman OSB firma temsilcileri, Karaman İŞGEM kuluçka şirket temsilcileri, Karaman Teknopark şirketleri temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Panelin açış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın, kamu-üniversite-sanayi iş birliği sayesinde Karaman’ın Ar-Ge ve inovasyon potansiyelinin artırılması, girişimciliğin desteklenerek cesaretlendirilmesi, her seviyede nitelikli girişimcilik hizmetleri sunularak yeni iş fikirlerinin, ticarileşebilen yeni teknolojik ürünlerin ve üretim yöntemlerinin ortaya çıkarılması amacıyla Karaman Teknopark ile protokol imzaladıklarını ve bu çerçevede ortak çalışmaların devam ettiğini ifade etti.  

Prof. Dr. Aydın konuşmasının son bölümünde sanayicilere seslenerek, “AR-GE ve inovasyon odaklı projelerinizde üniversitemizin alanında uzman akademik personeli ile siz sanayicilerimize destek vermeye her zaman hazırız.” dedi.

Karaman Teknopark Genel Müdürü Ali Kantürk ise panelde Sanayi AR-GE Projelerine ilişkin ulusal ve uluslararası destekler, Mevlana Kalkınma Ajansı Teknik Destek Projeleri, KOSGEB Yeşil Sanayi Desteği, üniversite-sanayi işbirliği projeleri ve teknogirişim faaliyetleri konularında yararlı bilgiler sunulacağını ifade etti.

Açış konuşmalarının ardından KMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Yılmaz ile Teknopark Proje Müdürü Nezihe Saygı Günaltay’ın moderatörlüğünü yaptığı panele geçildi.

Panelde KMÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Köklü, ‘TÜBİTAK TEYDEB 1501, 1507 Sanayi AR-GE Destekleri’ konusunda, PTTO Koordinatörü Doç. Dr. Selami Balcı, ‘Uluslararası Projeler TÜBİTAK 1509 ve TÜBİTAK 1505 Destekleri’ konusunda, PTTO Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Canbolat ise ‘Teknogirişim Faaliyetleri’ hakkında sunumlarını gerçekleştirdi.
KOSGEB Müdürü Mevlüt Tavşan’ın ‘KOSGEB Yeşil Sanayi Desteği’ konusunda açıklamalarda bulunduğu panel, Kalkınma Uzmanı Celalettin Aslandağ’ın ‘MEVKA Teknik Destek Projeleri’ konusunda verdiği önemli bilgilerin ardından sona erdi.

Panel, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ve değerlendirmelerin ardından sona erdi.

dsc-3170-2.jpg

dsc-3096.jpg

dsc-3101.jpg

dsc-3121.jpg

dsc-3126.jpg

dsc-3160.jpg

dsc-3169.jpg


 

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber