Karaman'da Yöneticilere Blockchain ve Metaverse Anlatıldı

Karaman'da Yöneticilere Blockchain ve Metaverse Anlatıldı

Karaman'da düzenlenen Blockchain ve Metaverse toplantısında Doç. Dr. Yiğit Anıl Güzelipek sanal evreni anlattı.

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Karaman İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çetinkaya, Sağlık Bakanlığı Baş Müfettişi Mehmet Ural, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan ve Meclis Üyelerinin katılımıyla “Blockchain ve Metaverse” konusunda Yönetici Eğitimi düzenlendi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yiğit Anıl Güzelipek sunumuyla teknoloji ile birlikte hayatımıza giren ve kullanımı daha çok yaygınlaşan kavramların ekonomi ve ticarete yansımaları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Eğitim sonunda konuşan Başkan Alkan; Son 10 yıldır teknolojideki hızlı gelişmeler ekonominin tüm alanlarında karşılık bulmaya başlamıştır. İnternet hayatımızın vazgeçilmez parçası oldu. Üretim, ticaret, hizmetler gibi tüm alanlarda dijitalleşme zorunlu hale geldi. Bitcoin, Etherium gibi para birimleri artık garipsenmiyor. Hayatımızın her alanında sanal bir yeni evren kuruluyor. Bunların dışında kalmak mümkün değil. Elbette teknolojinin baş döndürücü gelişimi, bu kelimeleri bile belki kısa sürede eskitecek ve 3-5 yıl sonra çok daha farklı kavram ve meslekleri konuşmaya başlayacağız. Bu eğitimin hepimize katkı sağlayacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantı sonunda soru cevap bölümüne geçilerek üyelerimizden gelen sorular Doç. Dr. Yiğit Anıl Güzelipek tarafından cevaplandı.     

ktso2.jpg

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber