Kayıtlı İstihdamın Teşviki İçin Zaman Kumbarası

Kayıtlı İstihdamın Teşviki İçin Zaman Kumbarası

Zaman Kumbarası Projesi kapsamında girişimcilik eğitimleri ile SGK mevzuatı, firma kuruluşu, teşvikler ve kurumsallaşma eğitimleri başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı–Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı II kapsamında Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından kayıt dışı istihdamın
azaltılmasına yönelik hazırlanan ‘’Zaman Kumbarası’’ projesi çeşitli etkinlikler çerçevesinde uygulanmaya devam ediyor.
Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan Girişimcilik Eğitimleri ile SGK Mevzuatı, Firma Kuruluşu, Teşvikler ve Kurumsallaşma Eğitimleri 27 Şubat 2017 tarihi itibarı ile başladı. Eğitimlerin ilki 27 Şubat 2017 ile 5 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Eğitimler için hedef kitle olarak Özel İstihdam Bürosu kurabilecek yetkinlikteki lisans mezunu girişimciler seçildi. Girişimcilik Eğitimi’nin ilk gününde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Ali Canbolat “Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri ile sorumlu girişimcilik kavramı ve tecrübe paylaşımı” hakkında bilgiler verdi.

SGK Mevzuatı konusunda İŞKUR’dan Şube Müdürü Metin AKGÜLbilgilendirmelerde bulunurken, teşvikler ve kurumsallaşma hakkında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Alper Sayın katılımcıları bilgilendirdi. 30’ar kişilik 4 grupta toplamda 120 kişiye KOSGEB’in girişimcilik destek programına uygun olarak verilecek olan eğitimlerin 26 Mart 2017 tarihi itibarı ile tamamlanması planlanıyor.
Katılımcılara eğitim sonunda KOSGEB onaylı katılım sertifikası verilecek.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber