KMÜ Dünya Üniversiteleri Sıralamasında 100 Basamak Birden Yükseldi

KMÜ Dünya Üniversiteleri Sıralamasında 100 Basamak Birden Yükseldi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) dünyanın en sürdürülebilir üniversiteleri arasında 572'nci sıraya, Türkiye üniversiteleri arasında ise 52'nci sıraya yerleşti.

Çevreci ve yeşil üniversite alanındaki başarılarını sürekli yukarıya taşıyan KMÜ, 2023 yılında toplam puanını 6125'e yükseltti. Karaman'ın genç üniversitesi KMÜ ayrıca 1185 üniversitenin yer aldığı dünya sıralamasında ise 100 basamak birden yükselerek adını 572'nci sıraya yazdırdı. Farklı kategorilerde yapılan sıralamaya göre KMÜ, "yapı ve altyapı" kategorisinde puanını 935'ten 1050'ye, "enerji ve iklim değişikliği" kategorisinde 865'ten 1175'e, "atık yönetimi" kategorisinde 1125'ten 1350'ye, "su" kategorisinde 310'dan 500'e, ulaşım kategorisinde 925'ten 1075'e, "eğitim ve araştırma" kategorisinde ise 925'ten 975'e yükselterek dünya sıralamasında önemli bir başarıya imza attı.

UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralamasının açıklanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, "UI GreenMetric, küresel iklim değişikliği, enerji ve su tasarrufu, atık geri dönüşümü ve yeşil ulaşım ile mücadeleye daha fazla dikkat gösterilmesini teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Üniversite olarak bizler de yeşil yerleşke, enerji tasarrufu ve çevre dostu uygulamalarımızla şehrimize ve ülkemize üst düzeyde katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. KMÜ GreenMetric Sorumlusu Sıfır Atık ve Çevre Yönetim Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Alpaslan Argun ve ekibine teşekkür ediyorum."

Kmü, Dünya Üniversiteleri Sıralamasında 100 Basamak Birden Yükseldi

Kmü, Dünya Üniversiteleri Sıralamasında 100 Basamak Birden Yükseldi

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber