KMÜ Öğrencilerine Tecrübelerini Aktardılar

KMÜ Öğrencilerine Tecrübelerini Aktardılar

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu ve İşkur işbirliğinde düzenlenen ‘Girişimcilik ve Kariyer Günü’ konulu söyleşide Ünlü İşadamı Ataman Özbay ve Sağlıklı Yaşam Koçu Fırat Çakır öğrencilerle buluştu.

Söyleşiye KMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ve Prof. Dr. Osman Çevik, İşkur İl Müdürü Kenan Ateş, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, davetliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan söyleşide ilk olarak Sağlıklı Yaşam Koçu Fırat Çakır sahne aldı.  

“Hayat bazen bitti dediğiniz yerde başlar”

Hayatının kırılma noktalarında yaşadıklarını samimiyetle paylaşan Fırat Çakır, öğrencilere gelecekle ilgili ipuçları verdi. İnsanların sürekli olarak düne ve geçmişe odaklandıklarını ve bu yüzden yarına ve geleceğe odaklanamadıklarını vurgulayan Çakır, “Nereye gidersek gidelim herkeste bir mutsuzluk var ve insanlar elinde olanın kıymetini bilmiyor. Bugün ne yaşıyorsanız bu sizin eserinizdir ve bunu oluşturan sizlersiniz. Bugün hayatınıza dâhil edecekleriniz de yarınki hayatınızı oluşturacak.” dedi.

Öğrencilere kariyer ve iş fırsatlarından bahseden Fırat Çakır konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnsanlara bir şey yapabileceğimizi kanıtlamanın en iyi yolu o işi başarmaktan geçer. İş, kişinin ayağına gelmez, sizin işi kovalamanız gerekiyor. İnsanlar asla geçmişlerinden ve bugünlerinden korkmazlar fakat geleceklerinden korkarlar. Yarını nasıl karşılamak istiyorsak bugün ona göre hareket etmeliyiz. Bugün ne yaptığın yarın ne yaşayacağının bir görüntüsüdür. Ne istediğinizi bilin ve şimdiden okul bittiğinde ne yapacağınıza karar verin. Aksi halde başarılı olamazsınız. Hayal kırıklığına uğradığınızda daha iyi şeylerin olacağına inanın ve o yönde hareket edin. Kendinizde var olan üstün yeteneklerin farkına varın ve onları aktif olarak kullanın. Hayatınızda bazı farklılıklar yapın. Hayat bazen bitti dediğiniz yerde başlar. Yeter ki siz yorulmadan başarmak için çalışmaya gayret gösterin.”

“Zaman altın gibidir”

İşadamı ve Eczacı Ataman Özbay ise hayat hikâyesini ve başarısının sırrını anlatarak başladığı konuşmasında kozmetik ve eczacılık alanında gerçekleştirmiş olduğu ilkleri öğrencilerle paylaştı.

Ataman Özbay konuşmasında zamanın çok kıymetli olduğunu hatırlatarak, “Zaman çok hızlı ilerliyor ve teknoloji de hızlı bir şekilde gelişiyor. Bu gelişime yetişebilmek için sizlerin de kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Dizilerle, sosyal medya ile, zamanınızı çalacak işlerle uğraşmayın. Boş zamanlarınızı düşünmeye, yeni şeyler bulmaya ve girişimciliğe harcayın. Girişimciliğin yaşı yoktur. Gençsiniz ve önünüzde yapacağınız birçok iş var. Zamanın altın gibi olduğunu unutmayın.” dedi.

“Aile bağları ne kadar kuvvetli olursa ülkemiz de o kadar güçlü olur”

Gençlere yalnızca iş hayatı ile ilgili değil, hayatın pekçok alanına dair tavsiyelerde bulunan Özbay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aile içi bağlar, bireyler açısından çok önemlidir. Aile bağları ne kadar kuvvetli olursa ülkemiz de o kadar güçlü olur. Sofralarınızda birbirinizle konuşun, dertleşin. Etrafınızdaki insanlara ayrım yapmayın ve herkese eşit mesafede durun. İyilik yapmaktan çekinmeyin çünkü yaptığınız iyilikler muhakkak size geri dönecektir. Azim, kararlılık ve çalışmayla her şeyi başarabilirsiniz. Hayatta başarı da başarısızlıkta sizin elinizdedir.”

Söyleşi, plaket ve hediye takdimlerinin ardından sona erdi. Söyleşinin sonunda çekilişle beş kişiye tablet bilgisayar hediye edildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber