KOSGEB’e Başvuru Yapmayanlar Dikkat

KOSGEB’e Başvuru Yapmayanlar Dikkat

KOSGEB İl Müdürü Mevlüt Tavşan, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay'ı makamında ziyaret ederek KOSGEB kredileri hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Sıfır Faizli 2017 KOSGEB Kredisi ile ilgili olarak bilgiler veren Mevlüt Tavşan; “ Bu krediye KOSGEB’e kayıt olma şartı aranmaksızın her KOBİ başvuru yapabildi. Toplamda Türkiye genelinde bu kredi için yaklaşık 770.000 KOBİ kredi başvurusu yapmıştır. Başkanlığımız tarafından mali veriler, çalışan sayılarına ve güvenlik soruşturması sonucuna göre toplamda yaklaşık 460.000 KOBİ’ye krediden yararlanma fırsatı sunulmuştur. Karaman ilimizde 3016 KOBİ’ye krediden yararlanma hakkı verilmiş ve ilgili işletmelere SMS yolu ile gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

SMS bilgilendirmesi alan işletmelerin krediye başvuru yaptıkları sayfadan başvuru belgelerinin çıktılarını alarak protokol kapsamında olan 9 bankadan birisine başvuru yapması gerekiyor. Daha önceden KOSGEB veritabanına kayıtlı, 2015 yılı beyannamesi onaylı ve yasaklı olmayan işletmelerin herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur.

KOSGEB kaydı olmayan işletmeler çıktılarını bankaya teslim ettikten sonra KOSGEB’e kayıt işlemlerini tamamlayarak 2015 KOBİ beyannamelerini KOSGEB’e teslim etmeli ve onaylatmalıdır. KOSGEB’in hedef kitlesinde olan işletmelerin kaydı onaylanmakta kredi süreci devam etmektedir. Şartları sağlamayan işletmelerin kaydı onaylanmamakta ve kredileri durdurulmaktadır.

Kullandırılacak kredinin faiz yükü KOSGEB tarafından ve ana para yükü de bankalar tarafından karşılanmaktadır. Dolayısı ile bankalar kredi mevzuatları çerçevesinde işlem yürütmekte olup kredi kullanım kararını bankalar vermektedir. Bankalara sunulacak teminatlarda sıkıntısı çeken işletmeler KGF ye başvurabilirler.

Karaman ilinde krediden yararlanma şansı bulan işletmelerimizin iş ve işlemleri yukarıda beyan ettiğimiz şekil üzere gerçekleştirilmekte ve kredi onayları aralıksız olarak devam ettirilmektedir. Kredi başvurusu için hak kazanan işletmelerimizden bankaya ve KOSGEB’e başvuru yapmayanlar var ise kısa zamanda işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. “ dedi.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay'da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Şahsım, temsilcisi bulunduğum Karaman Ticaret ve Sanayi Odası ve tüm üyelerimiz adına Karaman KOSGEB Müdürü Mevlüt Tavşan’ı ve tüm çalışma ekibini özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum”dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber