KTSO´Da İşkur Ve Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği İle Megip Kapsamında Ara Eleman Sorunu Ele Alındı

KTSO´Da İşkur Ve Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği İle Megip Kapsamında Ara Eleman Sorunu Ele Alındı

Karaman’de Türkiye İş Kurumu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Projesi (MEGİP) protokolü uygulamaya geçiyor.

Kamu-özel sektör işbirliğinde teorik ve uygulamalı eğitimlerin birleştirilmesini içerecek şekilde mesleki eğitimlerin düzenlenmesine yönelik Karaman Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında imzalanan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolünün (MEGİP) Karaman'da uygulanması kapsamında Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN ile Yönetim Kurulu üyelerimiz Celil EVCEN, Nuri EREN ve Ramazan KEÇİLİ ev sahipliğinde; İş-Kur Karaman İl Müdürü Kenan ATEŞ, İş-Kur Şube Müdürü Metin AKGÜL, Esnaf Odası Başkanı Bayram UYSAL, Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Alaaddin DİVLELİ, Kahveciler, Büfeciler Odası Başkanı Fatih ELİTOK, Şoförler Odası Başkanı Celalettin CANUYLASİ, Elektrik, Elektronik ve Sıh. Tes. Odası Başkanı Şuayip DİK, Tornacılar Odası Başkanı Cemal ÖZBAY, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selahattin PEKOĞLU, Ayrancı Esnaf Odası Başkanı Hasan Hüseyin TOKSÖZ ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Halil İbrahim İNCEKARA'nın katılımları ile bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan KTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Gökhan ALKAN, İŞKUR’un kamu kurumları arasında özel sektör mantığı ile çalışan bir kurum olduğunu belirterek, "Bu anlamda, Karaman’da uyum içinde çalıştığımız ve anlamlı işler ürettiğimiz İŞKUR’u iş dünyamızın ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. İş dünyası olarak üretimi ve kentin zenginliğine katkı sağlamayı büyük bir gurur olarak görüyoruz. İmzalanan MEGİP Protokolü kentimizin ve ülkemizin istihdam sorunun çözümü adına atılmış doğru bir adımdır. Geçmiş yıllarda yine paydaşlarımızla bir araya gelerek UMEM adı altında benzer bir projeyi hayata geçirerek tüm branşlarda Türkiye 3.'sü ü olduk. Bu proje ile ülkemizde on binlerce istihdam yaratıldı. MEGİP Protokolünün yine üst çatı kuruluşumuz olan TOBB’la imzalanmış olması, bu projeye güç verecektir" dedi.

Burada bir konuşma yapan İş-Kur İl Müdürü Kenan ATEŞ "Protokol kapsamında teorik ve uygulamalı eğitimi içerecek şekilde düzenlenecek mesleki eğitimlerin uygulanması sürecinde Karaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Karaman Ticaret ve Sanayi Odası, bir çalışma grubu oluşturacak ve her ay düzenli olarak işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan işgücünün yetiştirilmesi hususunda gerekli çalışmaları yapacaktır. Bu kapsamda işverenler çalışan sayılarının yüzde ellisine kadar kontenjan talebinde bulunabilecektir. Yüz ve üzeri çalışana sahip yeni açılan firmalarda kontenjan sınırlaması olmayacaktır. İl Çalışma Grubu tarafından uygun bulunmak kaydıyla Türk Meslekler Sözlüğünde benzer dörtlü kodun olduğu mesleklerde talep olması halinde söz konusu talepler birleştirilerek mesleki eğitim düzenlenebilecektir. Benzer mesleklerde eğitimlerin düzenlenmesi halinde MEGİP işbirliği Protokolünde mesleklerin açıkça belirtilmesi gerekecektir. Teorik eğitim Oda/Borsa tarafından belirlenen eğitim mekânlarında veya işyerlerinde gerçekleştirilecektir. Uygulamalı eğitim ise işverenlerin talep ettiği sayıdaki kursiyerler tarafından talep sahibi işverenin işyerinde gerçekleştirilecektir. Mesleki eğitimde teorik ve uygulamalı eğitimi içerecek şekilde MEB veya üniversite tarafından onaylı eğitim programları uygulanacaktır. Mesleki eğitimler günlük en az beş en fazla sekiz ve haftada altı günü geçmemek üzere, haftalık en az otuz en fazla kırk beş saat olarak uygulanacaktır" şeklinde konuştu.

Eğitimin toplam süresinin yüz altmış fiili günü geçmeyeceğini kaydeden ATEŞ, "Eğitim süresince kursiyerlere 61,65 TL, işsizlik ödeneği almakta olan kursiyerlere ise 30,82 TL cep harçlığı verilecektir. Kursiyerler toplam mesleki eğitimin 1/4'lük süresinin bitiminde, eğitime devam eden kursiyerlerin en az yüzde ellisi, yüz yirmi günden az olmamak üzere; en az fiili mesleki eğitim süresi kadar talepte bulunan işverene ait iş yerlerinde veya başka iş yerlerinde sınav sonucunun açıklandığı tarihten itibaren en geç otuz gün içinde işe başlatılmak şartıyla istihdam edilecektir" ifadelerini kullandı.

Toplantı sonunda İŞKUR İl Müdürü Kenan ATEŞ, kentteki çalışmalar hakkında bilgi vererek 2018 yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber