MEB'de Büyük Yenilik

MEB'de Büyük Yenilik

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tüm okul ve eğitim kurumlarıyla yazışmaların elektronik ortamda gerçekleşmesini sağlayacak Doküman Yönetim Sistemi’ne (DYS) geçiş için hazırlanıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, okul ve kurumlarla bütün resmi yazışmaların elektronik ortamda gerçekleşmesini sağlayacak Doküman Yönetim Sistemi’nin kullanımına yönelik okul yöneticileri ve memurlar için düzenlenen eğitim seminerini ziyaret etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kuntoğlu, 2013 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki yazışmaların sistem üzerinden gerçekleştirildiğini belirterek “Uygulamayı yaygınlaştırarak 3 Nisan 2017 tarihi itibariyle okul ve kurumlarımızda DYS’ye geçmek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu sistem sayesinde ilimizin en uzak mezrasında yer alan bir okuldan gönderilecek resmi yazı, il-ilçe millî eğitim müdürlüklerine veya merkez teşkilatına saniyeler içerisinde ulaşmış olacak. Bu sayede bürokrasinin hızlanması sağlanırken,  zaman ve maliyet açısından büyük bir kazanç elde edilmiş olacak.” dedi.

Kuntoğlu, sistemin evrak takibi ve arşivleme için de büyük kolaylıklar sunacağını belirterek her anın önemli olduğu çağımızda, İçişleri Bakanlığı ile yapılan ilk çalışmanın genişleyerek süreç içerisinde ilgili bakanlıklar arası entegrasyonla yurt içi ve yurt dışı resmi yazışmaların daha hızlı ve bütüncül bir uygulama haline getirileceğini ifade etti.
Sisteme geçiş için çalışmaları yürüten MEBBİS İl Koordinatörü Ömer Koçak’tan eğitim seminerleri hakkında bilgiler alan İl Müdürü Kuntoğlu, gayretleri dolayısıyla ekibe teşekkür etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber