Mersin Emek Evi, İşçilere Rahat Bir Dinlenme Alanı Sunuyor

Mersin Emek Evi, İşçilere Rahat Bir Dinlenme Alanı Sunuyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Emek Evi projesi, gündelik işlere giden işçilerin sabah ve akşam iş saatleri arasında dinlenmeleri ve beklemeleri için bir ortam sağlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 ay önce açılan "Emek Evi," gündelik işlere giden vatandaşların sabah ve akşamları rahatça dinlenebilecekleri bir ortam sunma amacıyla kuruldu. Bu süre zarfında 2 bin 448 kişinin bu hizmetten faydalandığı bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, toplumun farklı kesimlerine dokunmayı sürdüren projeleriyle kent genelinde etkin bir rol oynamaya devam ediyor. Bu bağlamda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde "Emek Evi" projesi hayata geçirildi. Şevket Sümer Mahallesi'nde bulunan Emek Evi, gündelik işlere giden işçilerin sabah işe gitmeden önce ve akşam işten dönüşlerinde rahatça bekleyebilmeleri ve dinlenebilmeleri amacıyla kuruldu. Özellikle tarım ve inşaat gibi alanlarda gündelik olarak çalışan vatandaşların bu hizmetten yoğun bir şekilde faydalandığı belirtildi. Hafta içi her gün 03.00 ile 10.00 saatleri arasında hizmet veren Emek Evi'nde işe giden vatandaşlara ücretsiz olarak çay ve çorba ikram edildiği de vurgulandı. 2023 yılı Ağustos ayında hizmet vermeye başlayan projeden bugüne kadar toplam 2 bin 448 kişinin faydalandığı ifade edildi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli Rıdvan Çiçek, Emek Evi'nin çalışan emekçiler için açılan güzel bir mekan olduğunu belirterek, "Burası gece 03.00'te açılıyor ve gelen vatandaşlarımıza çorba ikramımız oluyor. Haftanın 5 günü de çay ikramımız oluyor. Çalışanlar buraya gelip kahvaltılarını yapabiliyor" dedi.

Emek Evi'ni kullanan vatandaşların memnuniyetle geri döndüğünü ve uygulamanın büyük bir ilgi gördüğünü aktaran Çiçek, "Kesinlikle çok güzel bir uygulama. Vatandaşlar da bu uygulamadan çok memnun ve çok güzel tepkiler alıyoruz" diye konuştu.

İnşaat işçisi olan ve her sabah Emek Evi'ni ziyaret eden Ramazan Görmüş, "Sabah 05.30'da kalkıyorum. Çoğu zaman kahvaltı yapacak zamanım olmuyor. Bu çorba hem bütçeme hem de bedenime iyi geliyor" şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Mehmet Hakkı Yılmaz da evin açılmasının çalışanlar için büyük bir kolaylık olduğunu belirterek, "Sabah sıcak çay, sıcak çorba içiyoruz. Gayet memnunuz. Arkadaşlarım da oldukça memnun. Bu soğuk kış günlerinde içimiz ısınıyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Mersin Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber