Niğde'de Sigara Bırakma Standı

Niğde'de Sigara Bırakma Standı

Niğde'de "Dünya Tütünsüz Günü" Kapsamında Sigara Bırakma Standı Vatandaşları Etkiliyor

Niğde Sağlık İl Müdürlüğü, "Dünya Tütünsüz Günü"nü anmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla şehirde bir sigara bırakma standı kurdu. Niğde'de Şadırvan Parkı'nda konumlandırılan stant, sigaranın zararları ve bırakma yöntemleri konusunda vatandaşları bilgilendirmek için etkin bir rol üstleniyor. Vatandaşlara broşürler ve kitapçıklar dağıtılarak sağlıklı bir yaşamın önemine vurgu yapılıyor. Niğde Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri, bu girişimin amaçlarının vatandaşları sigara kullanımından uzaklaştırmak, zararlarını anlatmak ve farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.

Ziyaretçiler, sigara kullanıcıları olarak standı gezdikten sonra düşüncelerini paylaştılar. Bir vatandaş, "Ben de sigara içiyordum, ancak bu stantı ziyaret ettikten sonra sigarayı bırakmayı düşünüyorum. Broşürlerde, sigarayı bırakma sürecinde nasıl adımlar atılması gerektiği ve nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatılıyor" dedi.

Dünya Tütünsüz Günü etkinlikleri kapsamında kurulan bu sigara bırakma standı, Niğdeliler arasında büyük ilgi uyandırıyor ve sigara kullanımının azaltılmasına yönelik olumlu etkiler sağlıyor. Sağlık İl Müdürlüğü, gelecek dönemlerde benzer farkındalık projelerini sürdürmeyi planlayarak vatandaşları daha sağlıklı bir yaşama teşvik etmeye devam edecek.

Niğde Vatandaşlar Sigarasız Sağlığa Özendiriliyor

Niğde Vatandaşlar Sigarasız Sağlığa Özendiriliyor

Niğde Vatandaşlar Sigarasız Sağlığa Özendiriliyor

İlgili Haberler

Kaynak:Niğde Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber