Oktay Yılmaz Yaz Kur'an Kurslarına Dikkat Çekti

Oktay Yılmaz Yaz Kur'an Kurslarına Dikkat Çekti

Yılmaz; ''Minik yavrularımıza güzel ve Kuran öğretimi ve Dini Eğitimleri ile süslenmiş bir yaz tatili dilerim.'' 

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanı Av. Oktay Yılmaz yayımladığı mesajda; ''Kâinatın Yaratıcısı Yüce Allah’ın, Kâinatın Efendisi Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Aracılığı ile bizlere en büyük hediyesi olan Kuranı Kerim, Kâinatın tüm sırlarını içinde barındıran ve bizlere, hem Ahiret hem de Dünya nizamı için yol gösteren bir rehberdir. Böylesi önemli bir kaynağın okunması-okutulması, anlaşılması-anlatılması, yaşanması ve yaşatılması büyük önem arz etmektedir.

Çağımızın tüm toplumsal hastalıklarının tek şifa kaynağı Kuranı Kerimdir. Yaz aylarının başlaması ile, yorucu bir maratondan sonra çocuklarımız ve gençlerimiz boş kalmakta, bir arayış içine girmektedir.  Onların kişisel gelişiminde önemli yeri olan oyun, eğlence ve sosyal hayata karışma çabalarının yanında, bu boşluğu Kuran eğitimi ile doldurmak, onlara yapılabilecek en büyük iyiliktir.

İlk emri “OKU” olan Mübarek Kitabımızın öğretilmesinde, çocukların bu beklentilerine uygun bir yol izlenmesi, onlara şefkat, merhamet ve olgunluk içinde yaklaşılarak, Kuranı Kerime karşı saygı ve bağlılıkları mutlaka kazandırılmalıdır.

Camiler çocuk cıvıltıları ile şenlenir. Kuran öğretmeye aday olan Değerli Hocalarımızın, bu çocukların geleceğin sahibi olduğu bilinci ile, engin bir hoşgörü ve müşfik bir yaklaşım içinde olmaları çok önemlidir. Kuran öğretisinde amaç Kuranın barındırdığı anlam ve ifadelerin çocuklarımıza ve özellikle de gençlerimize iyi anlatılarak bu öğretinin daha yararlı olması sağlanmalıdır.

Günümüzün en önemli kavramlarından olan değerler eğitimi, sevdirilerek ve anlamları işlenerek verilmiş bir Kuran öğretimi ile daha da değer kazanacak, başarılı olacaktır. Bu öğreti verimli bir eğitime dönüşecek ve körpe nesiller Cami, Kuran ve Din kavramlarına, “sevgi ve saygı” eşitliği ile bağlanarak topluma faydalı olacaklardır. Ebeveynlerin görevi sadece günlük maişet ihtiyaçlarını sağlamak değil aynı zamanda bize yakışan seviyeli, ahlak ve karakter oluşumu sağlam, evrensel güzel değerleri sindirebilmiş evlatlar yetiştirmektir.

Kuran öğreniminde yerleşmiş güzel geleneklerimiz yaşatılmalı, yavrularımızın heyecanlarına ortak olunmalı, teşvik ve takdir duyguları ile yaklaşılmalıdır. Kaldı ki geçmişte yarım yamalak dini eğitim almış kimselerin eksiklerin giderilmesinde faydalı olan bir toplumsal harekete dönüşmelidir.

Bu amaçla hizmet veren tüm Değerli Hocalarımızı, Diyanet Teşkilatımızı, Cami ve Kuran Kursu görevlilerimizi kutlar, başarılar dileriz. 

Ayrıca minik yavrularımıza da güzel ve Kuran öğretimi ve Dini Eğitimleri ile süslenmiş bir yaz tatili dileriz.'' ifadelerine yer verdi.
 

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber