Türkçe Dil Kursu Yeniden Başlıyor

Türkçe Dil Kursu Yeniden Başlıyor

Kent Konseyi tarafından Karaman’da bulunan sığınmacı vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen Türkçe dil kursunun ikincisi düzenleniyor.

Şubat 2016 tarihinde başlayan ve tam 12 hafta süren Türkçe dil kursunun bitmesiyle katılımcılara eğitim sertifikası verilmişti. Yine aynı kapsamda kentte bulunan sığınmacı vatandaşların günlük hayatını kolaylaştırmak ve karşılaştıkları iletişim sorunların üstesinden gelebilmeleri için Türkçe dil kursunun ikincisi düzenlendi. 04 Ağustos Perşembe günü başlayan dil kursuna katılımın oldukça yüksek olduğunu belirten Mülteci Çalışma Grubu Başkanı Emine Erdemsoy düzenlenen ikinci kursun daha kapsamlı olacağını belirterek şunları ekledi: "Kent Konseyimiz tarafından görevlendirilen öğretmenler sığınmacılara Türkçe dil bilgisi eğitimi de verecek. Böylece Türkçe dil kursumuzun yükseköğrenime sahip sığınmacıların iş hayatına da katkı sağlanması hedefleniyor." dedi.

Ülkelerinde yaşadıkları iç savaş sebebiyle kentimize sığınan mülteci ailelerin sıkıntılarına ve ihtiyaçlarına kayıtsız kalamayacaklarını ifade eden Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ikinicisi düzenlenen Türkçe dil kursunun sığınmacılara büyük fayda sağlayacağını belirtti.

Türkçe dil kursu haftanın iki günü Gençlik Merkezinde verilecek.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber