Ürün Güvenliği Paneli İle Karaman’da Öğrenciler Bilgilendirildi

Ürün Güvenliği Paneli İle Karaman’da Öğrenciler Bilgilendirildi

Panelin açılış konuşmasını yapan Karaman İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı, ürün güvenliğinin önemine dikkat çekerek, “Vatandaşlarımızın günlük hayatta sıkça kullandıkları asansör, elektrikli aletler ve profesyonel birçok ürünün denetimi ürün güvenliği kapsamın

 

Ali Osman Kaşıkçı’nın ardından söz alan Şube Müdürü Emine Payidar ise ürün güvenliği hakkında genel bilgiler vererek,“Kullanım süresi içinde ve normal kullanım koşullarında, risk taşımayan veya kabul edilebilir ölçüde risk taşıyan, temel gerekler bakımından azami ölçüde koruma sağlayan ürün, güvenli üründür. Ürün güvenliği ise, piyasada bulunan her ürünün; insan sağlığı,can ve mal güvenliği,hayvan ve bitki yaşamı ve sağlığı ile çevreye zarar vermeyecek şekilde üretilmesidir.”dedi.

Piyasa Gözetimi ve Denetiminin (PGD) ürün güvenliğinin sağlanması amacıyla kullanılan en önemli yöntem olduğu ifade eden Emine Payidar konuşmasını şöyle sürdürdü:“PGD, güvenli olmayan ürünlerin güvenli hale getirilmesini temin etmek,ürünün ilgili teknik düzenlemeye uygun olarak üretilip üretilmediğini, güvenli olup olmadığını denetlemek ve gerektiğinde sorumlulara yaptırım uygulamak amacıyla kullanılır.

PGD,kamu otoritelerinin sorumluluğunda, oransallık ilkesine riayet edilerek bağımsız ve tarafsız bir şekilde yürütülür. Kazanlar,basınçlı ekipmanlar, asansörler, otomotiv,kırtasiye ürünleri,oyuncaklar,deterjanlar,el aletleri, gübreler, katı yakıtlar, tütün mamulleri, kozmetikler gibi birçok ürünün PGD faaliyetleri on farklı kamu kuruluşu tarafından yürütülmektedir. Vatandaşlarımız da bu konuda bilinçli olmalılar ve güvensiz ürünler hakkındaki şikâyetlerini ‘Alo 130’ ürün güvenliği şikâyet hattını arayarak bize bildirebilirler.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber