Vakıfbank'ın Çıpa Kredisini Karamanlılara Anlatacaklar

Vakıfbank'ın Çıpa Kredisini Karamanlılara Anlatacaklar

Vakıfbank yöneticilerinden KTSO'ya ziyaret.

Vakıflar Bankası Karaman İl Müdürü Mustafa Sözügüzel ve Vakıflar Bankası Kobi Portföy Yöneticisi Şükrü Altınpa ile Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Gökhan Alkan'ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette, Vakıflar Bankası İl Müdürü Sözügüzel; “Çıpa kredisi ile ilgili bilgiler vererek “İmalatçı ve ihracatçı 1 yıl geri ödemesiz, 72 ay vade, yıllık yüzde 17,75 faiz oranlı Çıpa Kredisi İmalat, İhracat ve ithal ikamesine yönelik üretim yapan imalatçı ve ihracatçılarımıza yönelik bir yıl geri ödemesiz olarak sunulan bir destek kredisidir.”

Kredi ile ihracat ve ithal ikame amaçlı ürün üretmek amacıyla yatırım yapacak olan firmalar başta olmak üzere stratejik öneme sahip sektörlerde faaliyet gösteren firmalara TL ve döviz olarak düşük faizli finansman desteği sağlanacağını dile getiren Sözügüzel, “Bu kredinin en önemli yanı faiz oranı. Bu kredimiz TCMB politika faiz oranına endeksli şekilde kullandırılacak olmasıyla Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip. ‘Çıpa Kredisi’ faiz oranı, Merkez Bankası politika faiz oranına bağlı olarak aşağı yönlü değişecek ve kredi vadesi boyunca yukarı yönlü bir faiz artışı de yapılmayacaktır. Yani politika faizi aşağı indiğinde kredi faizi aşağı inecek ama arttığı zaman bir değişiklik olmayacak.”

Kredi 3 Başlık İle Sunuldu

Çipa kredisinin ilk hedefinin ihracat ve imalat sektöründeki işletmeler olduğunu dile getiren Arıöz, “Kredileri 3 başlık ile sunuyoruz. Çıpa Opex İşletme Kredisi ile firmanın, faaliyetlerine devam etmek amacıyla verdiğimiz ihtiyaç kredisi. İkinci olarak Çıpa Makine ve Araç Alımı Kredisi ile firmanın yapacağı makine alımı ile faaliyetlerinde kullanılmak üzere alacağı araçlara destek sağlıyoruz. Son olarak da Çıpa Proje Kredisi ile firmaların, kapasite artışı, büyüme/genişleme, yeni yatırım gibi projelerinde ihtiyaç duyacakları finansmanı sağlamak amacıyla yanlarında olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Kredi ile ilgili detaya https://www.vakifbank.com.tr/imalatci-ve-ihracatciya-destek-vakifbanktan.aspx?pageID=3988 linkinden ulaşabilirsiniz.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Alkan; verilecek olan bu destek kredilerin, üyelerimize destek sağlayacağını belirterek ziyaretleri nedeniyle Vakıflar Bankası İl Müdürü Mustafa Sözügüzel ve Vakıflar Bankası Kobi Portföy Yöneticisi Şükrü Altınpa’ya teşekkür etti.

Ziyaret hatıra fotoğrafı ile son buldu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber