Vali Tapsız’a Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu Lisesinden Ziyaret

Vali Tapsız’a Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu Lisesinden Ziyaret

Vali Süleyman Tapsız, 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu Lisesi Müdürü Alime Kaya ve bir grup öğrenciyi kabul etti.

 
Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette veren Okul Müdürü Alime Kaya, okulun çalışmaları ve aylık olarak Osmanlı Türkçesi ile çıkarılan gazetenin içeriği hakkında Vali Tapsız’a bilgiler verdi. Okul öğrencileriyle de bir süre sohbet eden Vali Tapsız, okul yönetiminin öğrencilerle birlikte çıkardığı gazeteyi çok beğendiğini ifade ederek, böyle bir gazetenin yayın hayatına kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Gazetenin 4. sayısı için “15 Temmuz Darbe Girişimi” konusunda röportaj veren Vali Tapsız, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminin ülkemizin geleceğine zincir vurulmak istendiği karanlık bir süreç olduğuna dikkat çekerek, bu karanlık sürecin Muhammed Yalçın ve Ömer Halisdemir gibi nice vatan evlatlarının yiğitlikleriyle bertaraf edildiğini söyledi. 246 şehit verilerek vatan topraklarının işgal güçlerine teslim edilmediğini söyleyen Vali Tapsız, tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamamış olan ve bunu karakteristik özelliklerine de yansıtan Türk Milletinin bu süreçte de ülkemizi ve milletimizi boyunduruk altına almaya çalışan iç ve dış güçlere karşı bir kahramanlık destanı yazdığını söyledi.
 
Canlarını bu ülkenin bağımsızlığına adayan şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere ise minnet ve şükranlarını sunan Vali Tapsız, Türk Milletinin bu aziz vatan evlatlarını kara toprağa değil yüreklerine gömdüğünü belirterek, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi sonrasında şehit olan ve yaralanan vatandaşlarımızın Türk milletinin gönlünde asla unutulmayacak derin izler bıraktığını söyledi.
 
Röportajın ardından Okul Müdürü Alime Kaya ziyaret anısına Vali Tapsız’a “Osmanlı Türkçesi” adlı gazetenin ilk sayısını sembolize eden tablo hediye etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber