Yazın Gelmesiyle Karaman’da Arttı

Son Günlerde Karaman’da Sık Görülmeye Başlandı

Yazın gelmesiyle birlikte Karaman'da bisiklet kazaları artış gösterdi. Özellikle çocuklar, okulların tatil olmasıyla birlikte daha fazla zamanlarını dışarıda geçirmeye başladılar. Ancak, bu durum zaman zaman trafikte tehlikeli sonuçlar doğurdu.

Karaman'ın Yunuskent bölgesinde bulunan yürüyüş yolu çevresinde meydana gelen kazada, 948 numaralı sokaktan çıkan bir bisiklet sürücüsü bir otomobile yan taraftan çarptı. Ayrıca Ereğli Caddesi üzerinde meydana gelen başka bir kazada da, orta refüjden geçmek için yola çıkan bir bisiklete hareket halinde olan hafif ticari araç çarptı.

Her iki kazada da bisiklet sürücüleri hafif yaralarla atlattıkları için sevindirici bir durum oldu. Ancak, Karaman'da bisikletlerin karıştığı trafik kazalarında ailelere de sorumluluk düşmektedir.

Karayolları Trafik Kanunu'na göre, bisikletle trafiğe çıkacak sürücülerin en az 11 yaşında olmaları gerekmektedir. Ayrıca, bisiklet sürücüleri yaya kaldırımlarını kullanmamalıdır. Bisikletler, bisiklet yolları veya yolun sağındaki şeritte seyretmeli ve trafik kurallarına uymalıdırlar.

Yazın gelmesiyle birlikte çocuklar dışarıda daha fazla vakit geçirmek istediklerinden, ailelerin çocuklarının bisiklet sürerken trafik kurallarına uymalarını ve güvenliklerini sağlamalarını sağlamaları önemlidir. Bisiklet kazalarını en aza indirmek için tüm trafik kullanıcılarının dikkatli olması ve kurallara uyması gerekmektedir.

biskletkaza1.jpg

biskletkaza2.jpg

 

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber