HOKAF Kupası’nı Bardasspor kazandı

HOKAF Kupası’nı Bardasspor kazandı

Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF) tarafından düzenlenen ‘HOKAF Köy Dernekleri Futbol Turnuvası’ Den Haag kentinde yapıldı, turnuvanın şampiyonu Bardasspor oldu.

Sabahın erken saatlerinde başlayan ve çekişmeli müsabakalara sahne olan turnuvaya bu yıl 8 köy derneği takımı katıldı.

İstiklal marşı ile başlayan turnuvada, HOKAF (Hollanda Karamanlılar Federasyonu) Başkanı Zekeriya Arslan, "Bizlere güç veren, başta katılımcı köy takımlarımıza, onlara destek olan sporcularımıza, sponsorlarımıza ve değerli hemşerilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Yönetim olarak henüz 2 aydır iş başındayız. Turnuva, gerçekleştirdiğimiz ilk faaliyetimiz. Yıl içerisinde farklı etkinlik ve organizasyonlar düzenleyeceğiz. Turnuva için bize kapılarını açan ev sahibi HMSH kulübüne de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Turnuvaya katılarak sporculara başarılar dileyen T.C Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık ise, "Bu gibi güzel vesilelerle vatandaşlarla bir araya gelmek beni ayrıca mutlu ediyor. Bugün hava ve ortam çok güzel, dostluk kazansın. Daha güzel vesilelerle tekrar bir araya gelmek dileğiyle centilmence bir turnuva diliyorum." şeklinde konuştu.

 Maçın başlama vuruşunu Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık ve HOKAF Başkanı Zekeriya Arslan birlikte yaptılar.

Hasan Güzel, Ali Bal ve Den Haag HMSH Futbol Kulübü Başkanı Cemil Kayadelen’in koordinasyonunda gerçekleşen ve HMSH Futbol Kulübü tesislerinde gün boyu oynanan turnuvanın bu yılki şampiyonu Bardasspor oldu.

Sudurağı, Burhan, Kılbasan, Akpınar, Bardas,  Çoğlu, Gödet, Morcalı köy derneklerinin katıldığı turnuvanın ön elemeleri, 4'er takımlı, 2 grup halinde oynandı. Eleme maçları sonunda Kılbasanspor 2'nci, Çoğluspor turnuvanın 3'ncüsü oldu. Öte yandan Akpınarspor ise turnuvanın en centilmen takımı seçildi.

Pozisyon zenginliği bol olan ve baştan sona çekişmeli geçen maçlar sonucunda turnuvanın en çok gol atan takımı olan ve oynadığı tüm maçlarda üstün performans sergileyen, namaglûp olan Bardasspor, HOKAF Futbol Turnuvası’nın 2023 yılı şampiyonu oldu ve kupayı müzesine götürdü. Oynadığı futbolla göz dolduran Bardasspor’dan Süleyman Bilgi, turnuvanın en fazla gol atan (11 gol) futbolcusu oldu.

Turnuvaya katılım sağlayarak vatandaşlarımızı onure eden Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık'a, HOKAF Başkanı Zekeriya Arslan plaket takdim etti.

Öte yandan turnuvanın da sunuculuğunu yapan Karamanlı sanatçı, Hokaf yönetim kurulu üyesi Murat Ay, seslendirdiği türkülerle turnuvaya renk kattı.

 

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber