Karaman Kültürle Sanatla Yaşayan Bir Şehir Olacak

Karaman Kültürle Sanatla Yaşayan Bir Şehir Olacak

Mevlüt Akgün, saha çalışmalarında sıkça karşılaştığı "Şehirde kültürel faaliyetler eksik" eleştirilerine değindi.

AK Parti Karaman Belediye Başkanı Mevlüt Akgün, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencilerinin sahnelediği "Ben de varım" adlı tiyatro gösterisine katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Akgün, konuşmasında Karaman'ın kültür ve sanat alanında tam anlamıyla bir merkez haline gelmesi için kararlılıkla çalışacaklarını vurguladı.

İhtiyaçların Farkındayız

Şehrin her köşesinde tiyatrodan sinemaya, konserlerden sergilere kadar geniş bir sanat ve kültür yelpazesini sunacaklarını belirten Akgün, saha çalışmalarında sıkça karşılaştığı "şehirde kültürel faaliyetler eksik" eleştirilerine de değindi. Bu ihtiyaçların farkında olduklarını ve yeni dönemde seçimi kazanmaları durumunda bu sorun kalıcı çözümler planladıklarını ifade etti.

Geçmiş dönemlerde AK Belediyeciliğin sanata ve sanatçıya hak ettikleri değeri verdiğini vurgulayan Akgün, bundan sonra da aynı anlayışla hareket edeceklerini ve sanatın her alanında desteklerini sürdüreceklerini kaydetti. Gençlere spor, kültür ve sanatı benimsetmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Akgün, gençlerin sanata olan ilgilerini desteklemeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Karaman Yaşayan Bir Şehir Olacak

AK Parti Karaman Belediye Başkanı Mevlüt Akgün, Karaman'ın kültürel ve sosyal hayatını daha da zenginleştirmek için önemli adımlar atmaya hazırlandıklarına vurgu yaparak ayrıca festivallerin güçlendirilmesi ve kurumsallaştırılmasının yanı sıra şehrin kültür şehri olması ve yaşayan bir şehir haline gelmesi için çeşitli projelerin hayata geçirileceğini belirtti. Öncelikli olarak, Türk Dil Bayramı gibi önemli festivallerin kurumsal bir yapıya kavuşturulması ve çeşitli etkinliklerle zenginleştirilmesi planlanıyor. 

Ayrıca, Karaman'ın kültür mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla İmaret Dergisi gibi önemli eserlerin yayınlanacağı belirtiliyor. Bu çalışmalarla birlikte, şehrin kültürel birikimlerinin korunması ve yaşatılması sağlanacak. Şehrin canlılığını artırmak ve insanlara çeşitli kültürel deneyimler sunmak adına konserler, tiyatrolar, festivaller ve fuarlar gibi etkinlikler düzenlenecek. Bu sayede, Karaman'ın yaşayan bir şehir haline gelmesi ve sosyal hayatının daha da renklenmesi sağlanacak. 

Karaman'ın kültürel ve sanatsal potansiyelinin daha da geliştirilmesi ve şehrin yaşam kalitesinin artırılması adına yapılan bu açıklamalar, şehir sakinleri ve sanatseverler tarafından olumlu karşılandı. 

95c9d4ad-5e63-497d-97b7-70f449c5062a.jpeg

916902e7-ef0e-460a-b0df-2649b43aa839.jpeg

ea18a37b-422b-49c2-b7be-50394fc03835.jpeg

ff0211c0-41c7-4952-86f0-a66407b643f7.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber