KMÜ ve HOKAF Arasında İş Birliği Protokolü

KMÜ ve HOKAF Arasında İş Birliği Protokolü

KMÜ İle HOKAF Arasında İş Birliği Protokolü Karaman İçin Bir Kazanımdır

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF) arasında, eğitim, sanat, kültür ve tanıtım alanlarında iş birliğini amaçlayan önemli bir protokol imzalandı. Protokol, Amsterdam'da düzenlenen FUARIM-Karaman Tanıtım Günleri organizasyonunda KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ve HOKAF Başkanı Zekeriya Arslan tarafından imzalandı.

Organizasyona katılan Rektör Gavgalı, HOKAF'ın düzenlediği etkinlikte gurbetteki Karamanlılar ile bir araya gelerek hasret giderdiklerini belirtti. Ayrıca, Hollanda'da yaşayan Karamanlıları bir çatı altında toplayan federasyonun organizasyonuna katılarak üniversitelerini temsil etme fırsatı bulduklarını ifade etti. Gavgalı, bu vesileyle gurbetçi gençlere KMÜ'de eğitim alma daveti yaptı ve protokolün yurt dışında yaşayan vatandaşlarla daha güçlü bir iletişim kurarak eğitim, kültür ve sanat alanlarında önemli çalışmalara imza atmayı hedeflediklerini dile getirdi.

HOKAF Başkanı Zekeriya Arslan da organizasyona katılım ve iş birliği için Rektör Gavgalı'ya teşekkür ederek, protokolün hayırlı olmasını temenni etti. Protokol kapsamında, ortak eğitim, kültür, sosyal ve sanat faaliyetlerinin düzenlenmesi ve üniversite öğrencilerinin Hollanda'da Erasmus kapsamında gerçekleştirecekleri staj hareketliliklerinde iş birliği öngörülüyor.

KMÜ ve HOKAF arasındaki bu iş birliği, hem yerel hem de uluslararası alanda üniversite ile toplum arasındaki köprüyü güçlendirme amacını taşıyor.

kmu-5.jpg

kmu-2.jpg

kmu-3.jpg

kmu-4.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber