Özdağ Ailesi ve Saray Holding'den Karaman'a Bisküvi Müzesi

Özdağ Ailesi ve Saray Holding'den Karaman'a Bisküvi Müzesi

Karaman'ın köklü sanayi kuruluşlarından Saray Holding ve Özdağ Ailesi, Karaman'a özgü bir sosyal sorumluluk projesiyle dikkat çekiyor. Bisküvi şehri olarak bilinen Karaman'a, bisküvi müzesi kazandırma projesi için harekete geçildi.

Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ'ın himayesinde başlatılan bu önemli projenin detayları, Saray Gıda Grubu Başkanı Mehmet Ertabak tarafından paylaşıldı. Ertabak, projenin amacını ve Karaman'ın bisküvi endüstrisine katkısını vurgulayarak şunları belirtti:

Karaman'da 1960'lı yılların sonunda başlayan küçük atölyelerdeki bisküvi üretiminin, zamanla Karaman'ın en önemli sanayi ürünlerinden biri haline geldiğini ifade etti.
Bugün, modern fabrikalarda 400 çeşit bisküvi, çikolata, gofret ve kek üretildiğini ve sektörün her geçen yıl yapılan yatırımlarla büyüdüğünü belirtti.
Karaman bisküvi, çikolata, kek, gofret gibi unlu ve şekerli gıda üretiminde Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen merkezlerinden biri haline geldiğini vurguladı.
Saray Holding ve Özdağ Ailesi'nin "Amacımız ülkemize, yöremize ve insanlığa faydalı olmak, insanlığa ihtiyaç olan mal ve hizmeti üretmek" düsturundan yola çıkarak, Karaman'ın tanıtılması adına ekonomik, kültürel, sanatsal faaliyetlere odaklanma kararı aldığını belirtti.
Bu kapsamda, Karaman için bir ilk olacak olan Bisküvi, kek, çikolata, şekerleme Müzesi projesi için bütçenin ayrıldığını ve proje çalışmalarının başladığını gururla duyurdu.
Özdağ Ailesi ve Saray Holding'in bu anlamlı adımıyla Karaman'ın yerel lezzetlerine ve sanayi mirasına verdiği önem bir kez daha vurgulanmış oldu.

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber