Sarıveliler'de 15 Temmuz Etkinlikleri

Sarıveliler'de 15 Temmuz Etkinlikleri

15.07.2017 Cumartesi günü, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Sarıveliler İlçesinde Şehit Aileleri ve Gazilerin onuruna tertip edilen yemek ile başladı.

Yemekte Şehit Aileleri ve Gaziler ile yakından ilgilenen Kaymakam Hasan Sadebıyık, onların istek ve temennilerini dinledi. Katılımları dolayısıyla teşekkür etti.
 
Yemek programının akabinde, Millik Birlik Yürüyüşüne geçildi. İlçe Hastanesi önünden başlayarak, Anıt Alanında son bulan yürüyüşe ellerinde bayraklarla Kaymakam Hasan Sadebıyık, Belediye Başkanı Hayri Samur, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Gül Yazgan, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akif Ayar, İlçe Hâkimi Abdullah Yavuz, daire amirleri, memurlar, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Anıt alanındaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı. Sunuculuğunu Yrd. Doç. Dr. Bekir Sami Özsoy’ un yaptığı programda günün anlam ve önemine binaen şiirler okundu.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Şehitlik Mertebesi Anıtı’nın açılışında, yapmış olduğu konuşma canlı olarak izlendi. Şehitlerin isimleri okunurken, anıt alanındaki katılımcılarımız ellerindeki bayrakları havaya kaldırarak hep bir ağızdan burada dedi.
 
Kuran’ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okunup dua edilmesine müteakip Belediye Başkanı  Hayri Samur ve Kaymakam Hasan Sadebıyık günün anlam ve önemini belirten kısa bir selamlama konuşması yaptılar.
 
İlahi grubu tarafından ilahi dinletisi sunuldu. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında marşlar dinlendi. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında katılımcılar Anı Defterine düşüncelerini yazdılar.
 
Ozan Nihat’ın kahramanlık içerikli türkülerden sonra 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında sinevizyon gösterisi yapıldı.

basliksiz-1-026.jpg 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Gazi Meclis, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, yapmış olduğu konuşma canlı olarak izlendi. Konuşmadan sonra katılımcılara dağıtılan sıcak poğaça ve kılınan sabah namazını müteakip program 16 Temmuz 2017 pazar akşamı Demokrasi Nöbetinde buluşmak üzere sona erdi.

 

Sarıveliler'de 15 Temmuz Etkinlikleri

Sarıveliler'de 15 Temmuz Etkinlikleri

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber