Daha Hijyenik Ortamda Hizmet

Daha Hijyenik Ortamda Hizmet

"Gıda İşletmelerinin Özel Hijyen Şartları, Gıda Güvenilirliği ve İnsan Sağlığının Korunması" konusunda eğitim düzenlendi.

5996 sayılı Gıda Kanunu ve okul kantinlerine dair özel hijyen kuralları gereği Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla, "Gıda İşletmelerinin Özel Hijyen Şartları, Gıda Güvenilirliği ve İnsan Sağlığının Korunması" konusunda eğitim düzenlendi. İlimiz merkezinde Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz toplantı salonunda,  Ermenek İlçesinde ise Ermenek Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonunda olmak üzere 2 ayrı merkezde düzenlenen eğitimlere; ilimizde okul kantin ve yemekhanelerinde çalışan ve daha önce bu eğitim faaliyetine katılmamış yaklaşık 180 kişi katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Özçalık toplantıda yaptığı konuşmasında: "Geleceğimizin mimarları olan gençlerimize ve çocuklarımıza daha hijyenik ortamda hizmet sunmak" için daha titiz ve hassas çalışmanın önemine değinerek, İl Müdürlüğü olarak tüm gıda işletmelerinin eğitim maksatlı denetimlerini yaparak Karaman halkının daha hijyenik, daha yüksek kalitede gıda tüketmesini sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.  Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bayram UYSAL da toplantıda bir konuşma yaparak, Sağlıklı gıdanın üretilmesi ve tüketilmesi için özverili ve yoğun bir çalışma sergileyen Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne çabalarından dolayı teşekkür ederek, Birlik olarak İl Müdürlüğü ile birlikte Karaman halkına daha iyi hizmet vermek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

 Toplantıda Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Karaman İl Sağlık Müdürlüğünde görevli uzmanlar tarafından katılımcılara; Okul Kantinleri Özel Hijyen Yönetmeliği kapsamında belirtilen özel hijyen şartları, satışa ve tüketime sunulan gıdaların güvenilirliği ve kontrolüne ilişkin usul ve esasları hakkında bilgiler verildi.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

2-027.jpg

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber