Genç Çiftçilere Keçileri Teslim Edildi

Genç Çiftçilere Keçileri Teslim Edildi

Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Kapsamında 2017 yılında İl genelinde 970 adet geçerli başvuru kabul edilmiştir.

Bakanlığımız tarafından; 77 adet büyükbaş hayvancılık, 16 adet küçükbaş hayvancılık (koyun-keçi), 10 adet büyükbaş hayvancılık tesis yapımı ve hayvan alımı, 3 adet küçükbaş tesis yapımı ve hayvan alımı ve 23 adet bitkisel ve diğer üretimi konularında olmak üzere toplam 129 adet proje hibe kapsamına alınmıştır.

Küçükbaş hayvancılık-keçi konusunda hibe almaya hak kazanan İlimiz Ada köyünden Ali GÖNÜLAL ve Cerit köyünden Recep KESKİNCEYE kişi başı 37 adet olmak üzere toplam 74 adet keçi teslim edilmiştir. Proje dahilinde bugüne kadar Genç Çiftçilerimize Hayvancılık Projeleri kapsamında 480 adet koyun,154 adet keçi ve 462 adet büyükbaş hayvan dağıtımı yapılmıştır. 2017 yılında hibe kapsamına alınan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların dağıtımı devam etmekte olup, dağıtım işlemleri en kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine teslimi gerçekleştirilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber