Hep Aynı Değil Farklı Ürün Projesi Çalışmaları Devam Ediyor

Hep Aynı Değil Farklı Ürün Projesi Çalışmaları Devam Ediyor

Proje ile İlimizin dağ köylerindeki çiftçilerinin gelirlerinin artırılması ve hayat standartlarının yükseltmesi için kırsal alanlarda alternatif tarım ürünlerinin üretilmesi amaçlanmıştır.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce İlimizin arazi varlığı engebeli ve kısıtlı olan dağ köylerindeki çiftçilerimize alternatif tarım ürünleri ürettirilerek; gelirlerinin artırılması ve hayat standartlarının yükseltilmesi amacıyla çeşitli projeler hazırlanmaktadır. Bu kapsamda hazırlanan ve KOP Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenen ''Kırsal Alanlarda Alternatif Gelir Kaynaklarının Geliştirilmesi (Hep Aynı Değil Farklı Ürün) Projesi'' Morcalı, Pınarbaşı, Zengen, Narlıdere, Çatak, Cerit, Güldere, Çukurbağ, Bucakkışla, Gülkaya, köylerinde yürütülmektedir.

Proje çalışmaları kapsamında; yaz aylarında bol miktarda üretilen sebze ürünlerinin daha yüksek fiyattan pazarlanması ve çabuk bozulabilen bir ürün grubu olan yaş sebzelerin hasat sonrası bozulmadan muhafazası ve ürün kayıplarının önlenmesine yönelik olarak, yaş sebzelerin kurutularak değerlendirilmesi amacıyla proje köylerindeki üreticilere 30 adet kurutma tezgahı verilmiştir. Ayrıca 10 proje köyündeki çiftçilerin sebze kurutması konusundaki bilgi ve tecrübelerinin artırılması amacıyla Gaziantep İline kadın üreticilerimizle bir teknik gezi düzenlenmiş olup,İstiridye mantarı yetiştiriciliği konusunda ise Denizli İline, Çilek yetiştiriciliği konusunda ise Konya İli Hüyük İlçesine teknik çiftçi gezisi düzenlenmiştir.

Proje ile 10 dağ köyümüzdeki dar gelirli ve küçük arazisi olan çiftçilerimiz başta olmak üzere 600 çiftçimize çilek yetiştiriciliği, sebze kurutma ve kavak mantarı üretimi ile ilgili olarak eğitimler verilerek teknik geziler düzenlenmiştir. Bu gezilerde; çiftçilerimizin kurutma ve alternatif ürün yetiştiriciliği konularındaki bilgi ve tecrübelerinin artırılması için ilgili sahalarda uygulamalı olarak eğitimler verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber