Karaman'da Çiftçilere Çilek Dağıtımı Yapıldı

Karaman'da Çiftçilere Çilek Dağıtımı Yapıldı

Hep Aynı Değil Farklı Ürün Projesi Kapsamında Dağıtılan Çilek Fideleri Toprakla Buluştu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Karaman tarımının kalkınması, çiftçilerin gelirlerinin ve refah seviyelerinin artırılması amacıyla hazırladığı projeler KOP Kalkınma İdaresi Başkanlığının "Kırsal Dezavantajlı Alanlarda Kalkınma Programı ve KOP TEYAP(Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi)" programları kapsamında hibe desteğine uygun görülen "Kırsal Alanlarda Alternatif Gelir Kaynaklarının Geliştirilmesi" Projesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Proje çalışmaları kapsamında 10 dağ ve orman köyünde dar gelirli ve küçük arazisi olan çiftçiler başta olmak üzere 600 çiftçi çilek yetiştiriciliği, sebze kurutma ve kavak mantarı üretimi ile ilgili olarak eğitimler verilmektedir. Ayrıca bu çiftçilerin bu konudaki tecrübelerini ve görgülerini artırmak için demonstrasyonlar ve çiftçi inceleme gezileri yapılacaktır.

Söz konusu proje çalışmalarında yürütülen ''Kırsal Alanlarda Alternatif  Gelir Kaynaklarının Geliştirilmesi (Hep Aynı Değil Farklı Ürün) Projesi'' kapsamında 10 köyde 10 çiftçiye 38.500 adet frigo çilek fidesi getirtilerek  malçlaması ile birlikte  dikimi yaptırılmıştır.

Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında Karaman'a gelen çilek ürününde büyük oranda azalmalar olmakta zaman zaman ise hiç çilek gelmemektedir.

Özellikle Mersin ili Silifke İlçesinden söz konusu zaman diliminde çilek ürünü gelmediğinden, bu boşluğun doldurulması amacıyla planlanan çilek yetiştiriciliği demonstrasyonu Cerit, Bucakkışla, Narlıdere, Morcalı, Pınarbaşı, Zengen, Güldere, Gülkaya, Çatak ve Çukurbağ köylerinde yürütülmektedir.

Bu proje ile Karaman'ın arazi varlığı engebeli ve kısıtlı olan dağ ve orman köylerindeki çiftçilere alternatif tarım ürünleri ürettirilerek; gelirlerinin artırılması ve hayat standartlarının yükseltilmesi amaçlanmıştır.

basliksiz-1-046.jpg

 İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Karaman'da doğal kaynakların sürdürülebilir yönetiminin sağlanması, tarımının kalkınması, çiftçilerin gelir seviyesinin ve yaşam kalitesinin artırılması için gerek ulusal düzeyde gerekse uluslararası düzeyde projeler hazırlanmaya devam edilmektedir.

Karaman'da Çiftçilere Çilek Dağıtımı Yapıldı

Karaman'da Çiftçilere Çilek Dağıtımı Yapıldı

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber