Karamanlı Arkadaşların Cennette Buluşması

Karamanlı Arkadaşların Cennette Buluşması

Şehit Asker Oğuzhan Küçük ve Şehit Polis Mevlüt Dündar’ın yıllar önce başlayan kader arkadaşlığı

İki Arkadaşın Hakkari'de Biten Ortak Kaderi...

Hakkari merkez Oğul Köyü kırsal alanında devam eden operasyon esnasında Polis Mevlüt Dündar yaralandı, sevk edildiği Hakkari Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

2 gün öncede Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Tekeli-Gedik Tepe ve İran sınırına yakın 2867 Rakımlı Tepeye Kuzey Irak bölgesinden havan ve doçka silahlı taciz ateşi gerçekleşmiş yapılan havan toplu saldırıda bir havan topunun 2867 Rakımlı Tepede mevzi içerisine düşmesiyle Asker Oğuzhan Küçük şehit olmuştu.

Karamanlı her iki şehidin de yıllar önce Karaman İmam Hatip Lisesine dayanan kader arkadaşlığı ise şöyle. Şehit Asker babası ile şehit polisin amcası İmam Hatip Lisesinde aynı dönem öğrenim gördüğü, şehitlerin ise Mehmet Akif Ersoy Lisesinden mezun olduğu öğrenildi.

Şehit Asker Babası öğleden sonra şehit polisin evine ziyarette bulundu. 

aaa.jpg

Acı Haber Aileye Hastanede Verildi…

Dündar ailesinin Konya Güneysınır’ın Karasınır köyünden olup Karaman’da Koçakdede Mahallesi, Paşa Cami yakınında oturduğu öğrenildi.

Geçirdiği felç sonucu Karaman Devlet Hastanesinde tedavi altında olan baba İdris Dündar ve refekat eden anneye acı haber hastanede verildi.

Evlerine Bayraklar Asıldı...

Acı haberin alınmasından sonra anne eve geçti ve yakınları ona eşlik etti. Ev, sokak ve komşu evler bayraklarla donatılırken Karaman Belediyesi ve Karaman Emniyeti ev ve çevresinde gerekli tedbirleri aldı.

Karaman müftülüğünce vazifeli din görevlileri de Kur’an-ı Kerim okuyarak şehidin evinde nöbete başladılar.

evvv.jpg

Gazi Polis Şehit Olmasa Babasını Ziyarete Gelecekti...

6 yıllık polis olan Dündar'ın 3'ü erkek 2'si kız 5 kardeş oldukları öğrenildi. Şehidin 15 Temmuz öncesinde Şırnak'ta görevli olduğu ve 15 Temmuz'dan sonra görevli olarak Ankara'ya gönderildiği, burada da kolunu kırdığı ve koluna platin takıldığı öğrenildi. Şehidin kolundan tedavi gördükten sonra Hakkari'deki görevine döndüğü belirtildi.

Şehit Dündar'ın arkadaşlarına, bugünkü operasyonun ardından bayram izni için Karaman'daki ailesinin yanına geleceğini söylediği öğrenildi.

eeeeee.jpg

Şehidin akşam saatlerinde Konya’ya hava yoluyla, Konya’dan da Karaman’a getirilerek yarın öğle namazına müteakip Aktekke Meydanından son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

Şehit Özel Harekat Polisi Mevlüt Dündar'ın Evinde Sükunet

Şehit Özel Harekat Polisi Mevlüt Dündar'ın Evinde Sükunet

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber