Karamanlılar Şehit Polis Mevlüt Dündar İçin Saf Tuttular

Karamanlılar Şehit Polis Mevlüt Dündar İçin Saf Tuttular

Karaman şehidini son yolculuğunda yalnız bırakmadı

Dün sabah saatlerinde Hakkâri Merkez Oğul Köyü kırsal alanında bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyon esnasında yaralanan polis memuru Muhammet Ali Mevlüt Dündar sevk edildiği Hakkâri Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Cenaze Hastaneden Aktekke Meydanına Getirildi

Dün akşam Konya’dan getirilen Şehit Polis Dündar’ın cenazesi baba ocağına götürüldükten sonra Karaman Devlet Hastanesine bırakılmıştı.

Bugün öğle namazı sonrası 15 Temmuz Aktekke Demokrasi Meydanı’nda kılınan cenaze namazına binlerce Karamanlı katıldı.

Konvoy eşliğinde meydana getirilen şehidin cenazesi mesai arkadaşları olan özel harekat polisleri ve tören mangası eşliğinde alana alındı.

Geçtiğimiz gün şehit olan Sözleşmeli Er Oğuzhan Küçük'ün babası Alaaddin Küçük ve ailesi, aileye destek olmak için cenaze törenine katıldı. Cenazede şehidin ağabeyleri Muhammed Musa Dündar ile Muhammed Mahsum Dündar ve şehit asker Oğuzhan Küçük'ün babası Alaaddin küçük tabutun başına geldi. Şehidin ağabeyi Muhammed Musa Dündar, "Allah şehadetini kabul etsin kardeşim, herifim. Ahirette görüşürüz. İlk önce beni bekleyeceksin. Hiç korkma kaldığın yerden devam ederiz. Yarın desinler ben kaldığın yerden devam ederim. Silaha, tüfeğe de gerek yok. İstediğin zaman istediğin yere geliriz" dedi. Cenazede anne Şerife Dündar ile kız kardeşleri Ayşe ve Amine Dündar da yer aldı. Ağabey Mahsum Dündar, eline peçete alarak cenazenin başında görevli olan özel harekat polislerinin alnındaki teri sildi.

Vatandaş Ve Protokol Yalnız Bırakmadı

Törene, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, Karaman Protokolü, Özel Harekatçı Polisler, şehit ailesinin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Karaman İl Müftüsü Lütfi Ketenci’nin Kıldırdığı Namaz Sonrası Kabre Gidildi

Şehidin bayrağa sarılı tabutuna dokunabilmek için vatandaşlar adeta yarışırken, bir müddet omuzlarda giden cenaze sonrasında cenaze aracına konuldu.

Cenaze namazının ardından şehit Dündar, Cenaze aracında vatandaşların, tekbir ve teröre lanet sloganlarıyla Karaman Şehir Mezarlığındaki Polis Şehitliğine götürüldü.

Aile Metanetini Korurken Uyarılarda Bulundu

Şehidin din görevlisi amcası namaz öncesi şehide son görevi yerine getirmek için gelenleri saf düzeni konusunda uyararak manevi huzur içinde şehide son görevin yapılmasını rica etti.

Şehidin hastanede olan babası özel sedye ve sağlık görevlileri yardımı ile mezarlıkta hazır bekledi. Şehidin rahatsızlığı bulunan dedesi de yine sağlık ekiplerinin nezaretinde cenaze törenini takip etti. Dedesi torununu defnedilmesinden önce kabre gelerek dualar etti.

Şehit Dündar, kendisi gibi özel harekat polisi Hakan Yılmaz’ın yanına defnedilirken, Yılmaz ile görev yapan arkadaşları da kabirde dualar etti.

 

Şehit Polis Mevlüt Dündar Cenaze Töreni

Şehit Polis Mevlüt Dündar Cenaze Töreni

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber