Şehit Polis Mevlüt Dündar İçin Hakkari'de Son Görev

Şehit Polis Mevlüt Dündar İçin Hakkari'de Son Görev

Hakkâri’de güvenlik güçlerince bölücü terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda şehit olan polis memuru Muhammet Ali Mevlüt Dündar için tören düzenlendi.

Bugün Hakkari Merkez Oğul Köyü kırsal alanında bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyon esnasında yaralanan polis memuru Muhammet Ali Mevlüt Dündar sevk edildiği Hakkâri Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
  
Şehit olan polis memuru Muhammet Ali Mevlüt Dündar için Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törene Vali Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Yarbay Cavit Nartop, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, polis memurları, askerî personel ve kurum müdürleri katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulmasıyla birlikte şehit polis memuru Muhammet Ali Mevlüt Dündar’ın naaşı tören alanına getirilerek özgeçmişi okundu.
 
Törende bir konuşma yapan Hakkâri İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, ülkenin bölünmez bütünlüğü, milletin huzur ve güvenliği için üstlenmiş olduğu görevi ifa ederken şehitlik mertebesine ulaşan polis memuru Muhammet Ali Mevlüt Dündar'ı uğurlamak üzere toplandıklarını söyledi.
 
Şehitlerin toprağı al rengine bulayan mübarek kanlarının mukaddes vatanın manevi mührü olduğunu belirten Dilberoğlu, "Bu topraklarda dünya var olduğu müddetçe var olacağımızın, huzur ve barış içerisinde milli beraberlik ve bütünlüğümüzün asla bozulmayacağının sembolü ve imzasıdır." dedi.
 
"Başlarını ezerek intikamını alacağız"
 
"Aziz şehidim müsterih ol. Kanını döktükleri bu kutsal vatan topraklarını bu çakallara dar edeceğiz. Kendilerine sığınacakları bir in bir kovuk dâhi bulamayacaklar. Silah arkadaşların olarak beynini kiraya vermiş bu sırtlan sürüsünü, arkalarındaki çete başlarını er veya geç tetiği çeken parmakları kırıp başlarını ezerek intikamını alacağız." diyen Dilberoğlu, şu ifadeleri kullandı:
 
"Vatanımızın birliğini ve bütünlüğünü muhafaza etmek uğruna tüm varlığı ile çalışan polisimiz, askerimiz, bekçimiz, güvenlik korucularımız, topyekûn mücadelemize devam edeceğiz. Milletimize karşı verdiğimiz sözü asla vazgeçmemek üzere inanç ve azmimizden hiç taviz vermeden yerine getireceğiz. Hiçbir güç ve kuvvet, asla bizi bu yeminimizden döndüremeyecek. Sevenlerimiz ve aziz milletimiz bilsin ki kahraman Emniyet Teşkilatı, Türk Silahlı Kuvvetleri, necip milletimizden aldıkları güç ve destekle bu hainlere karşı verilmesi gereken cevabı en güzel şekilde en kısa sürede verecektir. Şehidim, Allah cennetinde seni Peygamberimize komşu etsin, bizlere de yanında bir yer versin. Ruhun şad olsun".
 
Yapılan duanın ardından şehidin naaşı Karaman'a gönderilmek üzere helikopter ile Van İline uğurlandı.

Şehit Polis Mevlüt Dündar İçin Hakkari'de Son Görev

Şehit Polis Mevlüt Dündar İçin Hakkari'de Son Görev

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber