Karamanlı Sporculardan Wushu Kung Fu Şampiyonası’nda Türkiye Derecesi

Karamanlı Sporculardan Wushu Kung Fu Şampiyonası’nda Türkiye Derecesi

Sakarya’da düzenlenen Okul Sporları Wushu Kung Fu Türkiye Şampiyonası’nda Karaman Wushu Kung Fu takımı şampiyonayı 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya ile tamamladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Daire Başkanlığı 2023 yılı faaliyet takviminde yer alan ve Sakarya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Okul Sporları Wushu Kung Fu Türkiye Şampiyonası’na Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Wushu Kung Fu antrenörü Kadir Sefa Bayraktar eşliğinde hazırlanan Karaman Wushu Kung Fu takımı sporcuları küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde katıldıkları şampiyonayı 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya ile tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı.

Sakarya Serdivan Spor Salonu’nda 47 ilden 700 sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonada yıldız kızlar Taolu kategorisinde mücadele eden Karaman Mevlana Ortaokulu öğrencisi Meryem Naz Soyyiğit, Gunshu (sopa) kategorisinde Türkiye şampiyonu olurken, Changquan (boş el) kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu. Yıldız kızlarda Karaman’ı temsil eden 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Buğlem Sümeyye Akkafa’da, Jienshu (kılıç) ve Qiangshu (mızrak) kategorilerinde Türkiye üçüncüsü oldu. Küçük kızlar kategorisinde madalya mücadelesi veren Özel Karadağ Koleji öğrencisi Asya Küçük ise Changquan (boş el) kategorisinde Türkiye şampiyonu olurken, Jiienshu (kılıç) kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.

Sakarya’da düzenlenen şampiyonada madalya kürsüsünde yer alarak Karaman’ın gururu olan sporcuları tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Okul sporları faaliyetleri kapsamında Sakarya’da 47 ilden 700 sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonada 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz kazanarak bizleri gururlandıran Meryem Naz Soyyiğit, Buğlem Sümeyye Akkafa ve Asya Küçük’ü başarılarından dolayı kutluyorum. Wushu Kung Fu branşında gelecek vadeden sporcularımız elde ettikleri derecelerle hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Sporcumuzun yetişmesinde emeği geçen antrenörlerimizi de kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

karaman-wushu-kung-fu-1.jpg

karaman-wushu-kung-fu-2.jpg

karaman-wushu-kung-fu-3.jpg

karaman-wushu-kung-fu-4.jpg

karaman-wushu-kung-fu-5.jpg

karaman-wushu-kung-fu-6.jpg

karaman-wushu-kung-fu-7.jpg

 

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber