Karamanlı Yazarın Uluslararası Başarısı

Karamanlı Yazarın Uluslararası Başarısı

Şair ve Yazar İbrahim Şaşma, "Eski Zaman Kokusu" Eseri ile Uluslararası Ödül Aldı

Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. yıl dönümü münasebetiyle Kıbrıs Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen "Tüm Yönleriyle 74 Mutlu Barış Harekâtı" temalı öykü yarışmasında, Karamanlı Şair ve Yazar İbrahim Şaşma, "Eski Zaman Kokusu" adlı eseriyle ikincilik ödülüne layık görüldü. Bu başarı, Şaşma’nın uluslararası alanda kazandığı bir diğer önemli ödül oldu.

İbrahim Şaşma, 2. Lefkara Edebiyat Şöleni’nde Ödülünü Aldı

13 Mayıs 2024 tarihinde Lefkoşa'da düzenlenen 2. Lefkara Edebiyat Şöleni’ne davet edilen İbrahim Şaşma, ödülünü törenle teslim aldı. Şaşma, törende yaptığı açıklamada, "Türk edebiyatının önde gelen şair ve yazarlarının yanı sıra Kıbrıs Türk edebiyatının önemli isimlerinin yer aldığı Lefkara Edebiyat Şöleni’nde bulunmaktan, uluslararası bir başarıya imza atmaktan ve Kıbrıs coğrafyasında Karaman’ın adını duyurmaktan onur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Edebiyat Yolunda Kararlı Adımlar

İbrahim Şaşma, ödül töreninin 13 Mayıs Türk Dil Fermanı'nın yankılandığı gün olan 13 Mayıs’a denk gelmesinin anlamlı olduğunu belirtti. Edebiyat yolunda kararlı adımlarla ilerlemeye devam edeceğini vurgulayan Şaşma, uluslararası başarısının kendisini daha da motive ettiğini ifade etti.

Karaman’ın Gururu İbrahim Şaşma

Karamanlı Şair ve Yazar İbrahim Şaşma, "Eski Zaman Kokusu" adlı eseriyle kazandığı bu uluslararası ödülle, Karaman’ın adını dünya edebiyat sahnesinde duyurmayı başardı. Şaşma'nın bu başarısı, Karaman'ın edebiyat dünyasındaki temsil gücünü de artırıyor.

i2.jpg

i4.jpg

i5.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber