Karavanlar Karamanlı Yetiştiricilere Teslim Edildi

Karavanlar Karamanlı Yetiştiricilere Teslim Edildi

"Yaylamda Daha Mutluyum Projesi" kapsamında 13 küçükbaş hayvan yetiştiricisine karavanları törenle teslim edildi

Kalkınma Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen "Yaylamda Daha Mutluyum Projesi" kapsamında 13 küçükbaş hayvan yetiştiricisine karavanları törenle teslim edildi.

Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen teslim törenine; Vali Fahri Meral, Ak Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Ayrancı Kaymakamı Mustafa Türkcan, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Orhan Özçalık, daire müdürleri, yetiştiriciler ve davetliler katıldı.

Karaman İl Müdürü Orhan Özçalık törende yaptığı konuşmasında: Bu proje ile Ayrancı İlçesinin dağlık bölgesinde yaylaya çıkan ve küçükbaş hayvancılık yapan çiftçilerimizin özellikle kadın ve çocukların yaşam standartlarının iyileştirilmesi ve bu geleneğin devam ettirilmesi amacıyla çiftçilerimize % 80 hibeli Proje kapsamında yararlanıcılar tespit edilerek 13 adet karavan temin edilmiş olup, çiftçilere bugün itibarı ile teslim edilmiştir. KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen projenin çiftçi katkıları ile toplam bütçesi 500.000 TL olduğunu ifade etti.

"Yaylamda Mutluyum Projesi" kapsamında temel hedeflerinin, yayla hayatında üretim yapmaya çalışan çiftçilerin en iyi şartlarda üretim yapmalarını sağlamak olduğunu ifada eden Özçalık; "yetiştiricilerimiz 6 ay boyunca yaylada zor şartlarda yaşamlarını sürdürüyorlar. Onları bir ev ortamında barındırmak ve ev ortamının rahatlığını sağlamak amacıyla böyle bir projeyi uygulamaya koyduk. Bu proje ile bir diğer hedefimiz de yetiştiricilerimizin yaylada kaldıkları süreyi olabildiğince uzatıp küçükbaş hayvanları için daha uzun süre otlatma imkânı sağlamaktır. Böylelikle yem maliyetleri en asgari seviyeye düşürülmüş olacaktır. Benzer bir proje Ayrancı İlçemizde de uygulanmakta olup, bu proje ile 29 yetiştiricimize karavan, portatif ağıl ve makine ekipmanları verilecektir dedi.

Program kurdele kesiminden sonra, protokol üyeleri tarafından temsili karavan maketlerinin ve anahtarlarının karavan sahiplerine teslim edilmesinin ardından karavanlar incelendi. Karavan teslim törenine mazereti nedeniyle katılamadığını bir telgrafla ileten Ak Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk projede emeği geçenlere teşekkür etmiştir.

yaylamda_mutluyum_projesi_karavanlari_teslim_edildi010.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber